Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2007

To monitor έκλεισε! :(

Το monitor έκλεισε !!!!!...
ο_Ο
Το γράφω μπας και το συνειδητοποιήσω, σαν άσκηση.
Μα είναι δυνατόν; Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τους λόγους.
Απίστευτο μου φαίνεται...
Διάβασα το ποστ του Παναγιώτη και όλα τα σχόλια, διάβασα και τα email μεταξύ vrypan και mirandolinas αλλά ακόμα μου φαίνεται απίθανο.
Πως είναι δυνατόν κανείς να επιλέγει να κλείσει το μόνιτορ. Κάτι τέτοιο είναι... αν μη τι άλλο υπερβολικό.
Θα έπρεπε να στηρίζουμε και να εκτιμάμε προσπάθεις σαν αυτή του monitor που βοήθησε στην προβολή(άμμεσα), στη διαδραστικότητα και την ανάπτυξη των ελληνικών blogs (έμμεσα). Καταλαβαίνω απείρως το σπάσιμο του Παναγιώτη γιατί αυτό που κάνει είναι ένα pet project. Δεν είναι επαγγελματική υπηρεσία το μόνιτορ, είναι το χόμπι του.
Το γεγονός ότι δεν βγαίνεις από το μόνιτορ το ξέρουμε όλοι από καιρό. Δεν το είχε κάνει και στο παρελθόν όταν το ζητούσε και η μανατλένα, γιατί να το κάνει τώρα. Τους λόγους τους έχει αναλύσει και τότε και τώρα.
'Εχει όλο το δίκιο με το μέρος του για ένα και μόνο απλούστατο λόγο, κι αυτός είναι η ουσία και η έννοια του web syndication. Τα feeds ο ίδιος ο blogger τα δημοσιεύει (sic syndicate), ο λόγος για τον οποίο δημοσιεύονται τα feeds (sic syndication) είναι για να διαβάζονται από τους απανταχού aggregators. Και (last time I checked) αυτό ακριβώς είναι το μόνιτορ ένας online aggregator τις ελληνικής blogόσφαιρας.
Τι θα πει να αφαιρεθεί ένα public feed από έναν aggregator; Γιατί τότε το δημοσιεύεις το feed; Και τι σε κάνει mirandolina να πιστεύεις ότι στο technorati δεν θα συν-εμφανίζεσαι με άλλους ποταπούς bloggers;
Έχω την εντύπωση πως στην ιστορία του blogging μόνο στο ελλαδιστάν έχουν δημιουργηθεί τέτοιες έκτροπες καταστάσεις με aggregators (βλέπε blogme.gr).

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home