Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2006

Ανθρωποι και ποντίκια

Από όλα τα περιφερειακά του υπολογιστή το πλέον παρεξηγημένο είναι το ποντίκι. Διαπιστωμένο!
Άσχετα από το μέγεθος και το είδος του προβλήματος με τον υπολογιστή που μπορεί ένας χρήστης (οποιουδήποτε επιπέδου) να αντιμετωπίζει, σχεδόν πάντα την πληρώνει το ποντίκι. Για σκεφτείτε το λιγάκι.
Ιδού και παραδείγματα "βγαλμένα από τη ζωή":

Χρήστες που εν τη αγνοία τους τείνουν να κατηγορούν και να ξεσπούν στο ποντίκι
Παράδειγμα α.
Έχει κολλήσει το λειτουργικό και δεν ανταποκρίνεται τπτ. Ο χρήστης θα σηκώσει το τηλέφωνο (αυτή τη μισητή συσκευή), θα καλέσει το support και θα παραπονεθεί ότι δε λειτουργεί το ποντίκι του.
Γιατί ρε φίλε λειτουργεί το πληκτρολόγιο; Δεν ξέρεις; Ε κοίτα ... Τι; δεν ξέρεις πώς; Ο καλός Θεούλης δε σου έδωσε άλλο χεράκι; Μόνο το δεξί στο οποίο έχεις οξυγονοκολλημένο το ποντίκι διαθέτεις. Δεν έχεις μάθει 5 χρόνια μπρος στο ρημάδι τίποτα;
Παράδειγμα β.
Έχει κρεμάσει κάποια εφαρμογή(και μόνον αυτή). Ο χρήστης αρχίζει να κάνει τρελά κλικ σε διάφορα κουμπιά της εφαρμογής και βλέποντας ότι δεν αλλάζει η κατάσταση αρχίζει να κοπανάει με μανία το ποντίκι πάνω στο γραφείο και ξανά κλικ και ξανά κοπανάει με μανία το ποντίκι πάνω στο γραφείο. Κάποια στιγμή κάνει ctrl+alt+del, επανεκκίνηση και τηλεφωνεί στο support να παραπονεθεί ότι το ποντίκι του κάνει την εφαρμογή να κολλάει και ότι το ίδιο έγινε και εχθές(!!!)
Μπράβο ρε συ! Να 'σαι καλά που το ανακάλυψες. Ώστε το ποντίκι σου φταίει που κολλάει η γαμημένη η εφαρμογή. Κάτσε να το πούμε και στους developers να μην ψάχνονται οι καημένοι. Το άτιμο το ποντίκι τι μας έκανε;

Χρήστες που εν γνώση της αθωότητας του, ξεσπάνε τον εκνευρισμό τους πάνω του
Παράδειγμα γ.
Ο Bofh, που κάνει bitching (όπου italic) στα παραπάνω παραδείγματα, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ή χαλαρώνει παίζοντας. Εκείνη την ώρα δέχεται τηλεφωνήματα όπως αυτά των περιπτώσεων α. και β. Σηκώνετε. Κατευθύνετε σιωπηλά στο γραφείο του χρήστη α ή β (...δεν έχει σημασία πια) αρπάζει το ποντίκι τόσο απότομα που το ξηλώνει από τον υπολογιστή το πετάει με δύναμη κάτω και χοροπηδάει με μανία πάνω του. Aaaarrrrgh!!!
Παράδειγμα δ. (cultural shock ή αλλιώς τι έπαθε ο Σουηδός)
Σ' αυτή την περίπτωση έχουμε χρήστη Σουηδό (μέση ταχύτητα σύνδεσης Σουηδικού νοικοκυριού 100 Mb παρακαλώ) που προσπαθεί να δουλέψει remotely με σύνδεση dialup από ξενοδοχείο στην Ελλάδα (μέση ταχύτητα σύνδεσης Ελληνικού νοικοκυριού 100 Kb). LoL
Μετά από κάποια λεπτά υπομονής, δεν αντέχει και με αγανάκτηση για το αργόν της ταχύτητας, κοπανάει λυσσαλέα το ποντίκι πάνω στο γραφείο βγάζοντας ακατανόητες κραυγές.
Το αυτό μπορεί να συμβεί σε μικρότερη κλίμακα και σε οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα που έχουν την τύχη να δουλεύουν σε μεσαίες επιχειρήσεις (μέση ταχύτητα σύνδεσης επιχειρήσεων στην Ελλάδα 1 Mb).Εδώ ο χρήστης περιμένει παραπάνω από ότι έχει συνηθίσει στη δουλειά για να φορτώσει η σελίδα. Τη στιγμή που ο χρόνος αναμονής έχει περάσει τα όρια της Ιωβηλαίας υπομονής του κάνει ένα εκνευρισμένο τοκ τοκ τοκ με το ποντίκι. Αλλά στου κουφού - call me ΟΤΕ - την πόρτα, το ποντίκι όσο θέλεις βρόντα.

Αυτά πάνω κάτω συμβαίνουν όταν το ποντίκι δεν φταίει. Φυσικά και στις περιπτώσεις που όντως το ποντίκι δεν λειτουργεί σωστά είτε λόγω προβλήματος στη σύνδεση με τον υπολογιστή, είτε λόγω σκουπιδακίου (εάν είναι optical), είτε λόγω μάκας εντός του (εάν είναι με μπίλια), είτε γιατί έχει φάει τα ψωμιά του (και τα κοπανήματα του), άπαντες σπεύδουν και πάλι να βιαιοπραγήσουν πάνω του.

Έχετε δει να κατηγορούν και εντέλει να κοπανάν τόσο συχνά το πληκτρολόγιο ή κάποιο άλλο περιφερειακό είτε αυτό λειτουργεί, είτε όχι; Σπάνια. Τι να φταίει άραγε που όλοι τα βάζουμε με το ποντίκι;
Τι να πω; Ίσως να φταίει το γεγονός ότι είναι μικρό και του χεριού μας.
Ανθρώπινη φύση ;)

4 Comments:

Blogger Gurgo said...

Στο μέλλον δεν υπάρχει ποντίκι ακόμα! Το κομπιούτερ κάνει αυτό ότι σκέφτεται το μυαλό(εάν υπάρχει!) μας. Έτσι άκουγα.
Αλλά αναρωτιέμαι τι θα έγινε, όταν το μυαλό μας είναι συνδυασμένο με το κομπιούτερ, εάν κολλάει το λειτουργικό;
Κολλάμε και εμείς;

4/3/06 10:17  
Blogger terrangirl said...

Gurgo την πιθανότητα αυτή τη θεωρώ κάπως μακρινή. Δεν ξέρω αν θα κολλάμε κι εμείς μαζί με το λειτουργικό.
Aλλά ξέρω ότι αφού έχουμε ήδη τα δικά μας κολλήματα δεν θα αλλάξει και πολύ η κατάσταση :D

4/3/06 17:39  
Blogger ViSta said...

Καλο:-)
To βρηκαμε μικρο και του βγαζουμε τα κολληματα μας, εχεις τυχον παραδειγματα και για το touchpad; :-)

11/3/06 20:28  
Blogger terrangirl said...

το touchpad ε; τώρα χτύπησες φλέβα που λένε!
Aυτό το πράγμα εγώ ποτέ δεν το χώνεψα.
Δεν έχω παραδείγματα, αλλά αν κάποιος του έχει κάνει κάτι, καλά του έκανε :D
Προσωπικά προτιμώ το trackball αλλά μάλλον είναι εκτός θέματος...

15/3/06 00:27  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home