Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2005

Σύνδρομο WoW

Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει από κοντά ασθενείς με σύνδρομο WoW (για όσους δεν γνωρίζουν WoW=World of Warcraft).Νέο, σχετικά, σύνδρομο με όλα τα συμπτώματα σοβαρής εξάρτησης. Την εμφάνισή του έκανε το 2004, με την διάθεση στην αγορά της νέας on line έκδοσης του παιχνιδιού Warcraft, και έφτασε τα όρια της πανδημίας με την ανάπτυξη και αύξηση των broadband συνδέσεων. Θύματα του συνδρόμου είναι κολλημένα μπροστά σε μια οθόνη, με το δάχτυλο να μαλακίζει τρελά το ποντίκι συνεχόμενα, για εβδομάδες ίσως και μήνες. Ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή του online παιχνιδιού WoW. Δεν προλαβαίνουν ούτε για κατούρημα να πάνε (αλήθεια σας λέω έχω ένα ζωντανό παράδειγμα μέσα στο σπίτι μου). Αρρώστια! Όποιος πέφτει στο παιχνίδι αυτό γίνεται εντελώς εξαρτημένος για άγνωστο σε εμένα διάστημα. Άγνωστο, αφού τα άτομα που γνωρίζω και πάσχουν από το σύνδρομο WoW (4 εν προκειμένω) είναι σε αυτή την κατάσταση εδώ και 1,5 μήνα περίπου χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης.
Όχι μην ξεγελιέστε! Το κόλλημα που παθαίνει κανείς με αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα κολλήματα που τρως με άλλα παιχνίδια, ούτε καν με αυτό του Warcraft Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Έχω φάει κατά καιρούς και εγώ ουκ ολίγα τέτοια κολλήματα και μπορώ να καταλάβω τι διαφορά. Συνήθως κολλάει κανείς για x χρονικό διάστημα μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι ή να το βαρεθεί. Αν νύσταξεις σώνεις και την πέφτεις για ύπνο. Κατουριέσαι; no problem, pause και ξαλαφρώνεις. Αυτά συμβαίνουν συνήθως, και ξανατονίζω συνήθως, διότι το WoW δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι είναι ένα απαιτητικό M.M.O.R.P.G (massive multiplayer online role-playing game).
Εκτός του προφανούς λοιπόν, ότι δηλαδή δεν σώζεις, δεν υπάρχει και pause. Διότι ο virtual κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται εφόσον υπάρχουν και άλλοι 500.000 παίκτες που περιδιαβαίνουν εκεί on line. Μπορεί, βέβαια, κανείς να παρατήσει τον χαρακτήρα του στη μέση της μάχης, η μιας διαδρομής και να πάει για κατούρημα, αλλά αυτό μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για αυτόν. Στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να βρίσκεται σε κάποια πόλη όπου μπορεί κανείς να αφήσει τον χαρακτήρα του κάπου να κοιμηθεί, να φάει κλπ.
Θέμα είναι και ο τρόπος πώλησης του παιχνιδιού. Ως αναμενόμενο αγοράζεις χρόνο. Αγοράζεις ,ας πούμε σήμερα, συνδρομή για 1 μήνα. Ωραία! Κάνεις login και ενεργοποιείς το χρόνο που αγόρασες με την κάρτα. Ο χρόνος που αγόρασες τελειώνει ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα. Παίξεις δεν παίξεις! Δεν αγοράζεις χρόνο παρουσίας στο παιχνίδι. Όχι! Αγοράζεις την σκλαβιά σου για ένα μήνα. Διότι, εφόσον γνωρίζεις ότι το χρόνος μετράει έτσι κι αλλιώς, νιώθεις ένα καταναγκασμό να παίξεις όσο το δυνατόν περισσότερο, να μην πάνε χαμένα τα 13 ευρώπουλα.
Το σύνδρομο WoW πάντως έχει κι άλλες διαστάσεις. Καθώς μαθαίνω, artifacts του παιχνιδιού πωλούνται μέσω e-bay και μετά γίνεται και η ανταλλαγή μέσα στο WoW. Βέβαια το φαινόμενο του παραεμπορίου είναι παρόν σε όλα τα mmrpg παιχνίδια σε τέτοιο βαθμό που έχουν φτιαχτεί εταιρίες που αγοράζουν π.χ. τα λεφτά σου από το Matrix online και σου τα αλλάζουν σε χρυσό για το WoW. Για τόσο προχωρημένες καταστάσεις σας μιλάω.
Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο γίνονται εντελώς pathetic. Χάνουν μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας πραγματικότητας, καταντούν σαν ζόμπι από την αϋπνία, κινδυνεύουν από ουρολοίμωξη, κακή διατροφή, τηγανιές στο κεφάλι από αγανακτισμένους οικείους, διαζύγιο, απόλυση από τη δουλειά κλπ.
Και το χειρότερο! Προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους να μπούνε στο WoW. Κλασσική περίπτωση junky:
- Φτιάξε μωρέ μια ελφίνα, που σ' αρέσει κιόλας, να παίζουμε μαζί. (και το φαΐ ποιός θα το φτιάξει;)
- Είναι τέλεια, θα δεις! Γνωρίζεις και άλλους και πας για quests (ναι και συγχρονίζεις τις φυσικές σου ανάγκες μαζί τους)
Τα πράγματα είναι σοβαρά και η κατάσταση έχει πολλές προεκτάσεις. Σκεφτείτε το. Οι παθόντες ας προσπαθήσουν λίγο να καταλάβουν ότι γίνονται θύματα, και οι μη παθόντες ας προσέχουν τις παρέες τους γιατί το σύνδρομο WoW είναι άκρως μεταδοτικό.

Υ.Γ. Αν γνωρίζει κανείς θεραπεία για το συγκεκριμένο σύνδρομο παρακαλώ πολύ να με ενημερώσει άμεσα

142 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μα αφού σου είπα... μία δρουίδισα θα σου άρεσε πολύ.

Θα πηγαίνουμε μαζί και σε quests, κτλ.Myriath, 30lvl Undead Warlock

(Ξέρεις ποιος ;) )

12/11/05 23:32  
Blogger GoldFish said...

Οι δικοί μου φίλοι παίζουν κανα 3μηνο, το κακό ξέρεις ποιο είναι; Ξεκίνησαν από πέρυσι με LineAge παίζανε για πάνω από ένα 6μήνο και φυσικά το θέμα συζητήσεις για καφέ δεν ήταν τίποτα άλλο από το τι ρουχαλάκια φτιάξανε, τι όπλα, τι γαμάτο drop τους ήρθε και να μαζευτούνε να πάνε στο ταδε χωριό κλπ?
Η λύση ξέρεις πως δόθηκε; Οι κοπέλες της παρέας μπήκαν και αυτές μετά από τόσο μπουρου μπουρου. Το θέμα είναι όμως ότι μπήκαν με γυναικεία ονόματα και όταν οι τριγύρω παίχτες καταλάβαιναν ότι παίζει γυναίκα ξεκίναγαν το ψήσιμο (με τα μέσα που παρέχει το παιχνίδι βέβαια, σου δίνανε ρουχαλάκια, όπλα, πάντα είχες άτομα για party κλπ) και γινόταν γενικότερα ένα παιχνίδι σε όλες του τις σημασίες(!). Άρχισαν λοιπόν να την ψυλλιάζονται την δουλειά και να ζηλεύουν (τόσο για το ποιος είναι αυτός που όλο παρέα πάτε στο παιχνίδι και σε φτιάχνει συνέχεια με αυτά που σου δίνει?). Έτσι οι ώρες καψίματος περιορίστηκαν και άρχισαν να μας δίνουν περισσότερο ενδιαφέρον και να μιλάνε για άλλα θέματα μπας και ξεκολλήσουμε εμείς πλέον.
*το κακό είναι ότι δεν κράτησε πολύ γιατί μόλις ξεχάστηκε το σκηνικό ξανάρχισαν!!!

29/12/05 15:50  
Blogger libertarian said...

lol απλά θεϊκό :) Θα έλεγα ότι ανέλυσες πολύ καλά όλες τις πτυχές του συνδρόμου WoW. Ένας από τους λόγους που δεν έχω καταπιαστεί και εγώ με τα mmorpg (παρ'ότι rpgάς εδώ και 13 χρόνια) είναι γιατί ξέρω ότι θα σαπίσω. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και η καταστροφή μου σε αυτήν την φάση της ζωής μου :)

7/1/06 17:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

αλήθεια οσα λες αλλα για δοκιμασε να παιξεις WoW για να εχεις μια πιο σφαιρικη απoψη.
jinno
Ne Druid

11/10/06 11:44  
Blogger terrangirl said...

@ne druid
έχω παίξει τελικά αν και πολύ λίγο. Gamer είμαι, απλά δεν είναι για μένα καλό να κολλάς με οτιδήποτε σε τέτοιο σημείο. Τέσπα έχουν συμβεί τόσα πολλά από τότε που ίσως να έγραφα και βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν είναι του παρόντος. Ευχαριστώ και για την αναφορά στο forum σας.

11/10/06 13:27  
Anonymous Ανώνυμος said...

Λυση που προτεινω εγω? Κατσε ενα βραδυ σε μια καφετερια μαζι με τον κολλητο σου/κολλητη σου και συζητησε μαζι του οσες καλες/κακεσ/μετριες στιγμες εχεις περασει με τους φιλους σου ολα τα χρονια της ζωης σου και ποσα ειναι αυτα που θυμασαι απο προσοπικες εμπειριες απο τα παιχνιδια.

Επειτα πηγαινοντας σπιτι αναλογισου την μεγαλη διαφορα της ψυχαγογιας που ειχες μιλωντας με τον κολλητο σου και τι ψυχαγωγια παιρνεις οταν "φαρμαρεις" μεσα στο παιχνιδι επι 5.30 ωρες για να σου πεσει το "epic item".

Ειχα πεσει και εγω θυμα αυτου του παιχνιδιου και μαλιστα ημουν και εγω ενας απο τους πιο φανατισμενους παιχτες στo WoW και στο Lineage.

Και κατι τελευταιο.Αν θυμασαι καλα,πριν 4 εβδομαδες υπηρξε στην Αθηνα μια πολυ ασχημη καταιγιδα,οχι με βροχοπτωση αλλα με πολλους κεραυνους.Χωρις να τα πολυλογω,κάικε η μητρικη (Motherboard).Αυτες οι 4 εβδομαδες που το περιμενω απο το εξωτερικο διορθωμενο, ωφειλω να σου ομολογησω οτι ξαναβρηκα τον εαυτο μου - περασα μαθηματα που δεν περναγα(εξεταστικη), γνωρισα νεα ατομα(και οχι εικονικα), αναγνωρισα αλλες μορφες διασκεδασης που ειχα ξεχασει (εξοδους με φιλους, στα "raid times" ραντεβου με την κοπελα μου, επιτραπεζια σε σπιτι φιλου κτλ κτλ), και γενικα ολα μπηκαν σε ενα νορμαλ προγραμμα.

Απο την μια ναι, η καταστροφη τησ Μητρικης ειναι μια λυση.Απο την αλλη...η συζητηση που εκανα με την κοπελα μου και με τον κολλητο μου με βοηθησε να απεξαρτηθω( βλ. 1η παραγραφο).

p.s.: Επαιζα τις γνωστες ωρες.24/24ωρο με διακοπες μονο για φαγητο και "στο τρεξιμο" για την αναγκη μου :)
p.s.2: Jinno. Εγω που σε γνωρισα κιολας μεσα στο WoW, ησουν ικανος να σκοτοσεις ατομο για να μην φυγει απο την ομαδα, η να ακολουθει τακτικες του "κοπαδιου" - "Guild" σου. Εσυ και αλλα φανατισμενα μελη.

12/10/06 19:04  
Anonymous Ανώνυμος said...

plz sign posts.ειδικα οταν αναφερεσε σε αλλους θα ηταν καλο να εβαζες το ονοματακι σου.

Jinno

12/10/06 21:54  
Blogger terrangirl said...

Εδώ δέχομαι και ανώνυμα και επώνυμα μυνήματα, ακόμα και υβριστικά για μένα όπως θα δείτε σε άλλα ποστ, και δεν λογοκρίνω τίποτα. Σαν οικοδέσπινα όμως θα επιθυμούσα να μην σφαχτείτε εδώ. Αν πάλι δεν κρατιέστε δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα απαγόρευαν σε οποιονδήπωτε να εκφραστεί όπως θέλει.
Κι επειδή τελικά ο jinno έχει υπογράψει ανώνυμος είναι ένας κι επειδή μπορεί να μας προκύψει κι άλλος θα είναι από τούδε κι εμπρός ο ανώνυμος1.(θα σου πάρω και λαμπάδα το Πάσχα :p)
@ανώνυμος1
δεν παίζω WoW έχω παίξει ελάχιστα. Ξέρω πολλά γιατί το πρώην πλέον ταίρι μου έπαιζε και παίζει (24h-7d) . Καλές οι συμβουλές σου αλλά καλύτερ/α να τις ακούσει κάποιος άλλος που παίζει και έχει χάσει το μέτρο. Και ΜΠΡΑΒΟ που κατάφερες και βρήκες τις ισοροπίες σου.

13/10/06 00:51  
Anonymous Ανώνυμος said...

Anonymia for ever
Internet is for porn
Stop warcraft make love

Singing
anonymous456

13/10/06 06:04  
Anonymous Ανώνυμος said...

Kai esu pou les oti ksanavrikes ton eauto sou anarwtithikes an ontws ton vrikes?I exeis pesei thima allis planis protupou zwis?Oxi pws egkrinw to "kapsimo" i katakrinw tin koinonikopoiisi apla pistevw pws kai stis 2 periptwseis uparxei "fanatismos" kai psema.Kata ti gnwmi mou mporeis na ta sundiaseis kai ta 2,i zwi dn ftiaxtike oute gia na paizei kaneis pc oli mera alla oute gia na to katakrinei epeidi vlepei tin katantia merikwn(akoma kai tou idio tou tou eautou polles fores).Apo periodous "kapsimatos" pernane oi pio polloi apo autous pou tuxainei na asxolithoun me to game kai genikotera me ta games.Alloi tis ksepernane,alloi pali oxi.To thema einai na ksereis ti euxaristei pragmatika tin psuxi sou kai oxi to ti tha eprepe sumfwna me ta dedomena twn trigurw sou(eite auto einai goneis eite filoi).An ta exeis kala me ton eauto sou gia oti kaneis na eisai sigouros pws dn tha niwseis pote tin anasfalei tou eksartimenou i tis paraisthisis.

Memphis

16/11/06 05:21  
Anonymous Ανώνυμος said...

kala ola auta pou les kai simfono mazi sou alla poloi den to blepoun mono san ena paixnidi (na peraseis 1-2 ores euxarista)alla kai san ti"xameni"zoi tous.Diladi otan kapios den exei kamia exousia(sot spiti sti douleia tou k.l.p)mpenei sto wow kai "xanabriskei"ti "xameni" zoi tou opos gia paradigma an skotosei kapio antipalo ekei es8anete oti exei exousia einai pio isxiros apo auton k.l.p kai giauto paizei toses ores kai toso maniodos.Oso gia to oi den pane na xelafrosoun auto pisteuo ofilete sto oti oso o xaraktiras tous sot wow enai mia xara asines8ita einai kai autoi "mia xara"auta eixa a po...

to oti e8ixes to 8ema einai poli kalo alla to e8ixes toso sigkekrimena pou einai mono gia ena game iparxoun tosa pola pou to problima den einai mono to wow alla kai to "lineageII"kai to "matrix"kai to "warcraftIII"kai pola alla...

3/12/06 00:33  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ήμουνα και εγώ ένας απο τους κολλημενούς παίκτες του WoW για κανα χρόνο και βάλε.Κλασσικό θέμα αντιπαράθεσης με τους γονείς εννοείται και ατελείωτες ώρες καψίματος για μένα.Τελικά έφτιαξα τον χαρακτήρα μου όπως περίπου τον είχα ονειρευτεί όταν ξεκίναγα.

Και ένα μεσημέρι του Αυγούστου κάθισα και αναλογίστηκα το κόστος.Αντί να πηγαίνω για basket με τους φίλους μου,αντί να πάω για καφέ με την κοπέλα μου, καθόμουνα και έκανα raids και προσάρμοζα την ζωη μου ανάλογα με το πότε γίνονται αυτά.
Τελικά κατέστρεψα όλα τα items που είχα και έσβησα τον χαρακτήρα μου.Σήμερα μπορώ να πω ότι υπάρχουν πράγματα από το WoW που μου λείπουνε.Ακόμα και εκείνη η εικονική συντροφικότητα μου προσέφερε συγκινήσεις και χαρές,πράγμα που είμαι σίγουρος ότι θα φαίνεται ακατανότητο και ίσως χαζό σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Αλλά δεν το μετανιώνω με τίποτα.Πραγματικά νιώθεις ελεύθερος όταν μπορείς να κανονίζεις την ζωή σου χωρίς να πρέπει να συμβουλευτείς την οθόνη του υπολογιστή σου.

24/12/06 20:22  
Blogger marios said...

eime enas leimenos pasto wow pezo 1year pelamenos prin paro ton 1lev 60 eishen fashs pou etsimoumoun sto pc kai epeza wow shkonoume meta pou 2-3wres thoro 1/2lev 57. efien h fatsamou allh fora epeza 26wres kai lalh mou o filos mou ftase 30 kai mian fora epexa 36... apelpisthkh katastash. akoma pezo dld kai fkenh to expansion pou ekamen h koloblizzard gia na mhn barethoumen giath twra exei kai lion pl to pc mou kai eparethsa napezo kai dame pou skeftoume na stamathso skeftoume enafkh to expansion kai den ginete ENALISO pao 3likeiou kai enapiao bathmous gtp. eshi allon pou prospathoumen na pisoumen napexh;p lalh enarxhsh ta xristougena alla foate men lish kai pou bathmous 16-17 pai kata 12-13 pou thn sparkan tou dld efoatoun na arxish to game fantasthte na foase napexhs game gia na men katastrafhs eleos h ipothesh. thelo napo to wow kai + games pou enafkoun rpg onlines enan katastrofh gia merikous alla th naghnh an thes pezhs dikaiomasou... gia to wow allh pethanan apo polles wres kinezos meta apo 3meres se cafe nekrose o egefalos tou. afou otan eliona egw eixe fora pou fobomouna mhn patho tipota. kai btw blepete to wow einai prosarmosmeno me inrl events opws twra bazoune xristougeniathka dentra kai mlkies gia na to kanoune san mia allh pragmatikothta gia aftous pou den exoun [life] deste kai to southpark wow movie pws katalhg0oune meta apo toso kairo oi 4filoi kai sto telos ola afta xwris logo.... kala xristougenna elpizo to post na erthi;o

27/12/06 08:01  
Anonymous Ανώνυμος said...

egw persi eixa to syndromo wow gia 6 mines.mesa se autous tous 6 mines simplirwsa 30 eikositetrawra paiksimatos.imoun deutera lykeiou.fetos pou piga trith ta paratisa ola kai liwnw sto diavasma anti gia to wow.poli fovamai omws oti otan teleiwsw to lykeio isws ksanakollisw.an kai esvisa tous xaraktires mou pou me toso kopo eixa kanei wste na variemai apo tin arxi.

31/12/06 21:54  
Anonymous Ανώνυμος said...

mia einai i lisi paidia na matheis na pernas kala tin pragmatiki sou zoi oste na min xreiazese ena paixnidi na tin antikatastei ...ki ama pas se kanena net cafe den egine tpt pexe ligo counter me tous filous sou kai meta pane gia kanenan cafe!!

5/1/07 01:55  
Blogger Blackcrown said...

katarxin na sas pw px < emena > eksartisi. 4 hmeres on-line.to thymame kai trelenomai ti exw kanei.ela de hmoun pio dynatos apo ton kinezo.......
xaneis ta panta, filous zwh , kopelia, love, tin kanonikh zwh opws eprepe me liga logia. einai mia megalh arrostia tin opoia tin ezhsa kai tin katafera na tin dioksw apo tis flebes mou.
einai aplo gia opoion thelei na paratisei to wow. opws me to tsigaro, MAXAAIRI. allios me logia kai taktikes den ginete giati einai san narkotiko pou den bgainei eykola.Emena teleiwse to prepayed card kai den agorasa allo. gia ena mina den aggiksa wow . bebeos trelathika alla ayth thn stigmi xairomai gia ayto pou ekana.5 xronia sxesi ena paixnidi mou to katestrepse kai den aksizan ekeina ta matia na klene sinexeia epidi egw eixa instance i epeidi egw hmoun kollimenos. ta katafera kai sto telos pantreftika. Sas milaw les kai exw kopsei ta narkotika pou pote den exw dokimasei alla se kapoio tetoio epipedo tha prepei na einai. to grafw gia osous einai gamers gia osous pezoun kai gia osous den pezoun. xanete toses glykes stigmes tis zwhs sas paratiste to wow. sas zhtw signomh pou sas kourasa alla oi perisoteroi thas einai mikroi kai mallon apo to ena mati tha boun ta grammata mou kai apo to allo mati tha bgoun. kapoia mera tha me thymhthite. 4 hmeres on-line paraligo na pethanw. aksizi i zwh sas gia ena paixnidi????? kali sinexeia

10/1/07 04:54  
Blogger Alompar said...

Ρε παιδια καθετι θελει το μετρο του. Εγω ξεκινησα το συγκεκριμενο εδω και 1,5 μηνα. Ενταξει, το παραδεχομαι οτι αν το αρχιζα σε μικροτερη ηλικια θα το επαιρνα και στο κρεβατι μου αγκαλια. Τωρα ομως δε γινεται. Παιζω 2-3 φορες την εβδομαδα και μονο τη μια απο αυτες το λιωνω.
Μετρο και προτεραιοτητες. Πρωτα η κοπελα, οι φιλοι και η οικογενεια και μετα ο 30lvl Paladin που εχω. Και για αυτους που παιζουν, θα προτεινα να μην τρελαινονται.Δεν ειναι αναγκη να 60ρισουν ( προσεχως 70ρισουν) τον χαρακτηρα τους σε μια βδομαδα. Το καλυτερο ειναι να απολαυσεις την πορεια προς τα υψηλα πατωματα.

11/1/07 08:24  
Anonymous Ανώνυμος said...

O proin mou einai fanatikos tou wow kai tha prepei na sas po pos enas apo tous logous pou xorisame htan aftos. Pigaina spiti tou na katsoume kai me egrafe kanonika gia to wow. Prospathousame na kanoume sex kai den mporouse giati kati akouse ston ypologisti kai etrexe na dei. Exoun perasei 5 mines apo tote pou xorisame kai epeidi kratisame epafi, xero pos oles tis giortes tis perase spiti, paizontas. Terastio kollima kai apomonwsi apo ton pragmatiko kosmo. Den eimai kata ton games, isa-isa malista alla ola prepei na ginontai me metro. Oxi prota to wow kai meta i zoi mas... Kai den milaw gia kanena pitsiriki, milame gia 35 xronwn antra...

28/1/07 23:12  
Anonymous Ανώνυμος said...

paidia oso mporeite min afinete toys kollitoys sas na paiksoyn wow. oi dikoi moy meta tis panellinies xathikan olo to kalokairi. xtypoysan 20h kathe mera. toys eblepa elaxista kai katalaba oti den aksizei. exo paiksei wow k einai poli ma poli ethistiko. me to zori to ekopsa prin peraso ta 30 lvl, eytyxos. meta den yparxei girismos.... (an kai sixna otan bgename me eprizan me ta raid kai ta diafora bosses.... )

29/1/07 15:53  
Anonymous V3mp1r3 said...

Its up to you...
To game einai para polu kala sxediasmeno, me pola pragmata na kaneis,omorfa topia klp.I blizzard 8elontas na kanei to paixnidi elkistiko se evru koino, oson afora ilikies(+12-pollous pou kserw anw twn 45).To diamorfwse etsi wste na mporei o gamer na min menei pisw an exei alles upoxrewseis-me tin ennoia oti den xanei xp kai oute pleon honor gia ta legomena battlegrounds.Nai gia na eisai metaksi twn kaluterwn prepei na paizeis polu alla an 8es na paikseis giati s'aresei tote mporeis na paizeis opote 8es kai oxi sinexeia.Mporeis dld na to kaneis kai "pause",sou dinei kai diplasio expierience otan paizeis ligotero (rest).To 8ema einai an esy kai o ka8e enas pou paizei na vazei ena orio.Afto einai kai kapou 8ema wrimotitas kai logikis kai 8ema tou ka8enos,den einai arrwstia einai ena paixnidi.Egw otan 8elw na paw gia kafe pigainw kai eimai sinepis se oles tis upoxrewseis mou...
So its up to you and everyone else...

Kumiko Nelf Druid,Roya Human Mage,Sentenced Undead Mage!

31/1/07 15:50  
Anonymous Ανώνυμος said...

V@mpir3, sumfwnw apoluta me auto pou les oti ola elsratontai apo tin wrimotita kai ti logiki tou kathena gamer alla dustuxws den isxuei panata auto. Mporei kapoios -to agori m sti prokeimeni- na nai polu wrimos kai logikos anthrwpos stis kathimerines tou asxolies alla otan to thema erxetai sto wow ola allazoun. Ws kopela enos apo tous pio kammneous gamers auto pou kserw einai oti to paixnidi auto, exei katastrepsei ti sxesi mas. Ksereis ti einai na kanonizoume na vgoume kai na to akurwnei giati exei raid? Na tou lew na pame ekdromi to s/k kai na min erxetai gia na paiksei? Ok de lew, sunantiomaste alla panta vasei tou programmatos tou pote exei quest i raid i oti alles vlakeies kanoun s auto to paixnidi. Oso kai na prospathw na deiksw katanoisi mou einai adunatw na dextw to gegonos oti protimaei ena paixnidi para emena... Exw arxisei na euxomai na ginei kati kai na xalasei o kentrikos server... ELEOSSSSS

Kammeni apo to WoW

31/1/07 16:40  
Anonymous Ανώνυμος said...

Pes ta re file V@mpir3! Ti ftaiei to paixnidi? An kapoios de kserei ti simainei metro kai einai anikanos na valei oria anamesa sti kanoniki zwi tou kai s auti tou wow tote exei provlima o idios. To paixnidi exei ferei epanastasi sto xwro twn M.M.O.R.P.G. Katalavete to de ftaine ta paixnidia pou kukloforoun, eite prokeitai gia wow eite gia to x-box, alla oi xristes tous.

P.S.: Kammeni apo to wow, upothetw ikseres apo prin to "hobby" auto tou agoriou sou opote ikseres kai se ti emplekes.

P.S.: Kai de mporw na katalavw giati einai normal na ka8ontai oi gunaikes kai na liwnoun gia wres mprosta apo oti vrazilianiki trash sapounopera exei na deiksei i t.v. enw einai arrwstia na paizw egw sto p.c. mou. KSUPNISTEEEEEE

1/2/07 09:33  
Anonymous Erich Zann said...

Καλημέρα σε όλους τους υπέρμαχους «υποστηρικτές» της πραγματικότητας και της ψυχικής υγείας... Πριν ξεκινήσω να αναφέρω το δικό μου «ψέμα» για το θέμα που αναπτύξατε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύ ωραία διάθεση που μου δημιουργήσατε κατά τη διάρκεια του διαβάσματος όλων των προηγούμενων απόψεων...
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί σε όσους έχουν το σύνδρομο “WoW”, όπως το αναφέρατε. Ίσως το γεγονός ότι εσείς έχετε το σύνδρομο της “Ζωής” και σας ενοχλεί που δεν πάσχουν όλοι οι υπόλοιποι από την ίδια αρρώστια. Φαντάζομαι ότι αν όλοι αυτοί οι γύρω σας “άρρωστοι” πέταγαν τις ώρες τους βλέποντας την Πάνια κ την Δρούζα δεν θα σας ενοχλούσε καθόλου αφού δεν θα τάραζε τα (βαλτωμένα κατ εμένα) νερά της «υγιής ύπαρξης». Επίσης αν περνούσαν τις ώρες τους βγαίνοντας με ανθρώπινα δίποδα του «αντίθετου» φύλλου, κάνοντας όλες αυτές τις τυπικές χαζές συζητήσεις και βάζοντας εκατοντάδες μάσκες στην προσπάθεια τους να γίνουν αρεστοί ώστε να αποκτήσει νόημα ο κύκλος της αναπνοής τους, πάλι δεν θα ενοχλούσε το ισχυρό τοίχος της ηθικής κ των αξιών που τόσο περίτεχνα έχετε πλέξει μέσα σας. Και φυσικά αν περνούσαν τα βράδια τους σε κάθε νυχτερινό μαγαζί που είναι ανά περιόδους στην μόδα, πίνοντας άπειρο αλκοόλ στην προσπάθεια να ελευθερωθούν από την «ηθική πανοπλία» τους ώστε χωρίς ταμπού να χορέψουν και να γνωρίσουν κόσμο (κυρίως του αντίθετου φύλλου πάλι), πάλι δεν θα σας ενοχλούσε. Ίσως, μάλιστα, να τους χαρακτηρίζατε και πολύ «ζωντανούς» και υγιείς.
Νομίζω πως αν πραγματικά σας ενοχλεί που «χάνετε» με αυτόν τον τρόπο τους «γύρω σας» ανθρώπους θα πρέπει να ψάξετε τις αιτίες σε αυτό που τους διώχνει από την τυπική ζωή (είστε κ εσείς κομμάτι αυτής) του εκτός WoW κόσμου. Αν ήταν γεμάτη ενδιαφέρον η ζωή και αν δεν είχε τόσες αξίες που στην ουσία είναι αντίθετες με την βαθύτερη φύση μας, τότε να είστε σίγουροι ότι κανένα WoW δεν θα ήταν ικανό να τους πάρει απ τον κόσμο.
Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ΕΠΙΛΕΞΕΙ που θα ξοδέψει το χρόνο του, ελεύθερο ή όχι, απ την στιγμή ειδικά που αυτό που κάνει δεν έχει αντίκτυπο παρά μόνο στον ίδιο. Όλα αυτά τα σχόλια του στύλ “να βοηθήσω τον πλησίον μου γιατί ΕΓΩ θεωρώ πως έχει πρόβλημα”, με γυρνάνε σε εποχές που καλό θα είναι η παρακμάζουσα ανθρώπινη φυλή να ξεχάσει (βλέπε Αμερικάνους που προσπαθούν να βοηθήσουν όλα αυτά τα κράτη, γι αυτό ξεκινάνε πόλεμο μαζί τους!!!)
Όλες οι θρησκείες του κόσμου, όσο και αν διαφωνούσαν μεταξύ τους, είχαν μια κοινή θεωρία (άσχετα αν δεν το βλέπουν ούτε οι ίδιες). Όλες μα όλες μιλάνε για το μεγαλείο της απώλειας του εαυτού, ή της απώλειας της ταυτότητας (όπως ονομάζει η σύγχρονη ψυχολογία). Άλλές το ονομάζουν Νιρβάνα και άλλες το λένε θέωση. Το κάθε παιχνίδι στυλ WoW προσφέρει κάτι τέτοιο αφού χάνει σταδιακά την ταυτότητά του ο χρήστης και αποκτάει την ταυτότητα του ψηφιακού ρόλου που ΔΙΑΛΕΞΕ. Το προσφέρει αναίμακτα (όχι όπως οι θρησκείες που προσπαθούσαν να επιβληθούν με ΚΑΘΕ τρόπο) και κυρίως ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ από όλους τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος αυτών των παιχνιδιών δεν έχει τόσο ισχυρά ταμπού στο πως πρέπει να ζει κανείς εκεί μέσα και μπορεί ο καθένας να είναι αυτό που διαλέγει να είναι ο char του («καλός» ή «κακός» θα έλεγαν κάποιες απ τις ταμπέλες του “έξω”, εξίσου ψεύτικου, κόσμου σας). Και μπορεί να είναι ότι διαλέξει χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό κοινωνικό κόστος όπως συμβαίνει όταν κάποιος παραβεί τον «υγιή» δρόμο στον έξω κόσμο.
Το θέμα έχει άπειρες προεκτάσεις κ θα χρειαστώ πολλές σελίδες οπότε καλό είναι να βάλω κάποιο φρένο, περιμένοντας την επανάσταση όλων αυτών των εθισμένων σκλάβων (όχι του WoW, αλλά της κοινωνίας) εναντίον μου (“Θάνατος στους άπιστους της ζωής”). Συνεχίστε τον αγώνα σας στην απεξάρτηση των φίλων σας χρησιμοποιώντας όσα όπλα διαθέτετε γιατί όντως είναι πολύ προσβλητικό για σας να διαλέγουν οι φίλοι σας τον ψηφιακό κόσμο και όχι εσάς για παρέα!! Συνεχίστε και σας εύχομαι με όλη μου την ψυχή (όση μου απόμεινε μετά τα τόσα χρόνια ύπαρξης στον «βιολογικό» και «ανθρώπινο», «πραγματικό» κόσμο σας) να καταφέρετε να επαναφέρετε τους ανθρώπους σας στην γνωστή και καθημερινή νεύρωση που ονομάσατε ζωή. Απλά μετά μην αναρωτιέστε για τους πολέμους και την αδικία, γιατί εσείς ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ να πολεμήσετε εναντίον των παιχνιδιών που σας απορροφούν απ τους φίλους και όχι εναντίον των εαυτών σας που με τις ηθικές που αφομοίωσαν απ την κοινωνία δίνουν χώρο σε κάθε πόλεμο και αδικία να επιβληθεί. Ή, τώρα που το σκέφτομαι, φτιάξτε όλοι σας ένα χαρακτήρα στο παιχνίδι και μπείτε να κάνετε την προπαγάνδα σας μέσα στον κόσμο του WoW, ώστε να «βοηθήσετε» ακόμα και κάποιους που τυχών να μη γνωρίζετε...

1/2/07 14:56  
Anonymous Ανώνυμος said...

Geia sas,an kai diavasa ta post ligo ka8isterimena 8a i8ela kai gw na pros8esw kati sti sizitisi.Eimai kai gw paixths tou sigekrimenou game edw kai 2 xronia sxedon me ena end game xaratkhra.Prepei na sas pw oti oi duskolies gia na to epityxw den itan liges.Logw tou oti eimai akoma ma8iths tou lykeiou(arxizontas na pezw apo to kalokairi tis 1hs mexri simera pou eimai teleiofoitos)panta yphrxan antipara8eseis mesa sto spiti gia tis wres tou paiximatos.Parola auta vre8ike i mesi lysi me ena sigekrimeno wrario.Vevaia de sas kryvw oti to wrario auto kapies fores paraviazotan apo tin pleura mou ite se internet cafes ite akoma kai otan elipan oi goneis mou apo to spiti.Vevaiws kai to pexnidi se kapoioi stadio prokalei exarthsh kata ti gnwmi mou kai o paixths exei sto nou tou mono tin wra pou 8a er8ei gia na pezei WoW alla apo tin alli i Blizzard exei frontisei kai gia auto.Pws?einai aplo.Mpenontas sto account tou xrhst yparxei i epilogi parental control i opoia epitrepei ite stous goneis tou xrhsth eite ston idio na ry8mizei me entolh tis blizzard pies wres 8a pezei kai tis ipoloipes to account na einai frozen(anenergo).Tha symfwnisw oti to game einai poly kala sxediasmeno gia na proselkyei kosmo alla exei kai ta katalllhla metra gia na mi ksepernaei ta oiria tou logikou.Vevaia me tin ekdosi tou expansion(ths synexeias ths ekdosis tou game)to liwsimo exei xanaerthei sto proskhnio...Kata ti gnwmi mou gia na mporei kapios na krinei auto to paixnidi 8a prepei na to exei dokimasei kai o idios gia na exei mia sfairiki apopsi.Oson afora tous gyrw sas, as analogisteite oti eseis tous epilegete kai oti an den sas aresoun gia auto pou einai mporeite kalista na tous afisete kai na vreite neous...Pistepste me einai kalytero apo to na tous "prizete" 8etontas tous dikous sas,mi arestous, kanones gia mi "omalh" filia/sxesh.


PS:mi xexnate oti i blizzard dexetai ka8e mina 10ades myniseis gia ton e8ismo pou prokalei to game ths alla den exei papsei na sinexizetai omala i diexagwgh tou...Mhpws telika ypervaloume ligo?

Blackcooper

7/2/07 14:56  
Anonymous Ανώνυμος said...

tha hthela na pw kai gw ti dikh mou apopsh gia to WoW (kai to kathe WoW).. isws na einai dakrybrexth h istoria mou alla tha thn parathesw giati de blepw na exei anaferthei kati analogo

to agorasa prosfata to paixnidi kai apo tote einai to mono pragma pou kanw. to basiko thema omws einai oti aytos htan o stoxos mou. edw kai tria xronia paleyw me mia klinikh katathlipsh pou oi gyrw mou adynatoun na anagnwrisoun kai na symmeristoun. oi meres pernan kyriolektika aforhta. isws na fainetai aplo alla opoios to exei biwsei tha kserei poso frikth einai h kathhmerinothta enos katathliptikou pou den akolouthei kapoia therapeia. me to WoW tis teleytaies dyo bdomades yphrkse diafora, oi kriseis elaxistopoihthhkan kai an kai en telei mporei na mh ginetai tipota gia to problhma mou, toulaxiston oi meres koutsa gkaba pernan kapws pio omala. oi filoi mou kai o perigyros mou mporei na to leei WoW addiction alla den kseroun outws h allws thn pragmatikothta mou. egw biwnw th zwh mou kai ta problhmata mou kai egw exw to dikaiwma na epileksw na kshmerwbradiazomai sto WoW anti na klaiw olh thn hmera sto krebati. opws kai na to kanoume to deytero einai kata poly pio psyxofthoro.

sigoura to na entryfei kapoios ston kosmo opoioudhpote paixnidiou kai na nomizei oti zei kai dra ekei den einai oti pio ygeies. to kyriolektiko rpg einai kati pou pote de me brhke symfwno. para tayta to WoW einai rpg me thn ennoia oti elegxeis enan diko sou xarakthra kai oxi oti ton ypodyesai (yparxoun bebaia eidikoi server gia agno rpg alla aytoi einai 1 stous 5 kai an).

pantws na mh biazomaste na katakrinoume opoion paizei to opoiodhpote paixnidi, isws kai na mh gnwrizoume kati ousiastikotero pou ton kanei na paizei. oxi aparaithta h akraia katathlipsh bebaia. yparxoun polla alla. den bghkan oloi oi anthrwpoi emfanhsimoi, dhmofileis, koinwnikoi k.o.k. yparxoun kapoioi pou den phran thn idia apodoxh apo thn koinwnia kathws megalwnan, kapoioi pou en telei mporei na einai tou xarakthra tous na einai pio ntropaloi kai na mhn aisthanontai kala na bgainoun eksw synexeia. e aytoi oi anthrwpoi to pithanotero einai hthelhmena na epeleksan to gaming ws mia dieksodo pou na mhn tous fernei se psyxologika eyalwtes katastaseis. na epeleksan to WoW tous san ena analghtiko wste na moudiasoun gia ligo to fortio tous..

ps, sorry gia ta greeklish, den exw ellhnika sto pc

9/2/07 11:59  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

9/3/07 15:11  
Anonymous Ανώνυμος said...

χμ να πω και γω μερικες γνωμες και εμπειριες σχετικα με το WOW.

Ημουν αρκετα εθησμένος με το παιχνιδι. ( δηλαδη οταν γινοταν κατι που με απετρεπε απο το να παιζω οπος πεσιμο γραμης ADSL )
δινοπαθούσα κατα καποιο τροπο ενιωθα πολυ αβολα σχεδον βασανισμενος.

την λυση εδοσε το νεο αναψυκτικο
ΠΙΕΣ ΜΕ κοστιζει μονο 0.47 ευρο και παραγκειλτετο on line απο την ιστοσελιδα www.πιεςμε.gr ela plaka kano.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι

1) οι μουσικες του wow ειδικα αυτες οι επικες που εχεις στις μεγαλες πολεις της alliance και στα αρχικα χωρια ειναι παρα πολυ επικες και σε βαζουν σε ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟ και καπου ακουσα οτι τετοιου ειδου μουσικες επιδρουν στον εκγεφαλο και μαλλον παραγουν φυσικα ναρκοτικα μεσα στο σωμα μας ( ιδου λοιπον και μια αιτια του αιθισμου κατα την αποψη μου)

για να παρετε μια γευση αυτον τον μουσικων σε εκτος wow περιβαλον μπορειτε να δειτε την ταινια wing commander οταν δειχνει τα διαστημοπλοια απο μακρια βαζει τετοιου ειδους μουσικες που να το πουμε νοστιμευουν την ταινια βεβεα η ταινια ειναι ταινια και τελειώνει.

2) η εννοια του να εχεις αλλους φιλους συμπολεμιστες που μαζι πολεματε τους horde h allance και που μαζι κανατε τοσες ωραιες περιπετιες στα διαφορα dungeon κλπ
ειναι κατι που κατα την αποψη μου σε δενει ψυχολογικα. ( Τωρα μπορει να πει κανεις καλα μοναχοι θες να γινουμε ρε φιλε ) ( οχι εχε φιλους στον real κοσμο οσους θες ) απλα εγω λεο την αποψη μου οτι το να εχεις φιλους εκεί μεσα συντελει στο να δενεσε με το παιχνίδι.

3) η εννοια του lvl up . αυτη υπαρχει συγουρα σαν εθιστικος παραγοντας αλλα πιστευω οτι μπορει να εξομοιωθεί απο πολλα αλλα παιχνιδια rpg κυριος . Οποτε δεν θα την κατετασα κατα την γνώμη μου ως στοιχειο extra εθισμου του wow ειδικα αλλα ως στοιχειο αιθισμου παρα πολλων παιχνιδιων.

4) εδο πρεπει να συμφονισω με το προτω post που λεει σχετικα τις καρτες χρονο και σχετικα με το account. εχο εναν χαρακτηρα στο lineage σε εναν free server (τσαμπα δηλαδη ) και ουτε πληρονα λεφτα ουτε τιποτα και ειχα μηνες να παιξω και ο χαρακτηρας μου υπηρχε μια χαρα εκει ζουσε και βασιλευε .

Στο wow αμα δεν κανεις ανανεωση την game card σου σβηνετε ο/οι χαρακτηρας/ες οποτε εισαι υποχρεομενος να πληρωνεις συνεχια και μαλιστα αφου πληρωνω θελω να εκμεταλευτο και τα λεφτα που πληροσα δηλαδη εδοσα 30 ευρο για 60 24ωρα και θα παιζω 3 ωρες την ημερα...... μονο.. μα με αυτον τον τροπο ειναι σαν να πεταω στα σκουπιδια 21 ωρες επι 60 μερες πληρομενες . ειναι σπαταλη 26 euro περιπου. Οποτε αναγκαζεσε να παιξεις παραπανο

( Σε αυτο το σημειο θελω να επισημανω οτι δεν τα λεω αυτα κοροιδευοντας αυτους που παιζουν αφου και εγω παιζω ακομα και αυτην την περιοδο απλα εχω παρατηρησει στον εαυτο μου οτι οταν βαζω αυτες τις επικες μουσικες η οταν παιζω στον παλιο server μου που ειχα του γνοστους μου συμπολεμιστες το βιονω διαφορετικα το παιχνιδι.)


τωρα προς ολα τα παιδια που παιζουν λυκειο και γυμανσιο ( εγω ειμαι 24 χρονον) η συμβουλη μου ειναι να βγαλετε τουλαχιχτον αυτες τις επικες μουσικες ( βαλτε mp3 oti σας αρεσει) και αναλογιστειτε το μελλον οτι ναι μεν σαν προτοετης φοιτητης ( η κατι μικροτερο) εχω χρονω να λιοσο και γω αλλα μετα απο 5 χρονια θα το μετανοισω διοτι και να περασω τα μαθηματα απλα θα τα περασω με 5-6 και οταν θα εισαι ετσι δεν θα μπορεις να πας πισο . Η επομενη σου δουλεια μετα το σχολειο-πανεπηστιμιο θα ειναι να βρεις κοπελα/αγορι, δουλεια, ασεπ κτλπ

εκει αμα εχεις 5 αρια και λιγα προσοντα θα εισε σε αρκετα πιο δυσκολη θεση .

Να την χαρεις την ζωη αλλα με μετρο και βαζοντας ως προτερεοτητα την δουλεια-εργασια που ειναι απαραιτητη για ψυχικη υγεια καθε ανθροπου.

Το wow ειναι μεν ενα ειδος διασκεδασης αλλα εχει πολλους παραγοντες που το καθιστουν αρκετα αιθιστικό .

πιστεω οτι εαν βαλεις και αλλα πραγματα μεσα στο προγραμα της ζωης θα μπορεσει να μην εισαι τοσο κολημενος με το wow.

ελπιζω τα παραπανο θεματα να σε βοηθισουν.

9/3/07 21:47  
Blogger Panos said...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ WOW.


ΒΡΗΚΑ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ''ΕΣΒΗΣΑ'' ΤΟ WOW ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
1) ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΑ CD ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ή ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ...ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΑΡΤΟ,ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.(Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ)...ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΑΤΟ ΜΙΑ UNINSTALL ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...
2)ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ...ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ''WWW.WOW-EUROPE.CN'' ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΑΠΟ ΤΙ LVL ΣΕ ΤΙ LVL ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ Π.Χ. ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 30 LVL 70 LVL...ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΡΤΑ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ LVLΙΝG UP ΕΣΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ...ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ...ΟΤΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ 70 LVL ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...


ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ....ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.......

5/4/07 16:13  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τα παιχνιδια αυτά φτιαχνονται με συμβουλες ψυχολογων που ξερουν τι θα σε κανει να κολησεις... Για αυτό κολας. Αν το καταλάβεις αυτό τότε θα καταλάβεις ποσο ηλίθιος είσαι που έπεζες τοσο καιρο

19/5/07 14:36  
Anonymous Ankarian said...

Pros oles tis "desperate girlfriends": Simfono oti to pexnidi einai ftiagmeno me simvoules apo psixologous gia na kolas. Ara? Ti prepei na kaneis gia na ksekolisis? Na simvouleftis enan psixologo! Kai epidi den iparxei periptosi na dexti o kollimenos na paei ston psixologo, pigenete esis! Pistepste me, tha sas vrei tropo na ksekolisete kathe kollimeno :)
Mia alli lisi tha itan na kollisete kai eseis :D
Emena pados then exei vrethei akoma kapios na me ksekollisei opote: Ankarian 59lvl Warrior on Lightning's Blade
Cya in game :)

6/6/07 10:53  
Anonymous Jaf said...

τον τελευταιο καιρο βολταρω στα Blogs και τυχαια επεσα στο δικο σου. μου κανει εντυπωση που το αρθρο το εγραψες πριν 2 χρονια και εχεις ακομη και σημερα σχολια. δεν ξερω ποια ειναι η σχεση σου με τα παιχνιδια γενικα η το wow τωρα πια.
παντως θελω να πω οτι πολλοι άνθρωποι εχουν την αναγκη να καταπιάνονται με κάτι, είτε ειναι wow ειτε ειναι bloggin ειτε το διαβασμα comic κλπ. δεν εχει σημασια τι. το θεμα ειναι τι γινεται οταν το χομπυ γινεται εμμονη.
δεν το κρυβω οτι παιζω και εγω wow :) αλλα δεν του επιτρεπω να μου παρει πανω απο 3-4 ωρες μεσα στη βδομαδα. απλα χρειάζονται και άλλα ενδιαφέροντα. με αλλα λογια ωραιο το wow και θα υπαρχουν καποιες φορές που θα καούμε οπως λετε, αλλα μπορω να το συγκρίνω με μια εκδρομη? με το snowboard (χομπυ και αυτο) ? μηπως με ενα κρασάκι με καλη παρέα?
οταν έχω αυτα δεν μπορει να χασω το χρόνο στο wow ή οπου.
αυτα είναι η θεραπεία, να βρισκει ο καθένας πράγματα που του αρέσουν στη ζωη του να κανει.
πωπω πως ξέχασα τη μουσικη!


ΥΓ. διαβασα και αλλα σου post. μ'αρεσει το πως γράφεις συνέχισε...

10/6/07 15:31  
Anonymous Ανώνυμος said...

οκ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧς ΚΑΕΙ ΑΠΟ LINEAGE2 ΑΠΟ CLOSE BETA TESTER ΤΟΥ OFFICIAL ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΣΕ WOW ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΣΕ L2.EXW KATΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΟ PC ΚΑΙ 1 ΦΟΡΑ ΕΚΑΤΣΑ 13 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΥΛΙΝΗ ΣΤΟ ΝΕΤ VIRUS ΕΝΩ ΗΜΟΥΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΨΙΛΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΔΕΙΑΣ..... ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ 1-70 ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ.ΜΑΓΓΙΑ?ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ WOW Π ΠΑΙΖΩ ΤΙ ΚΑΝΩ?ΚΑΘΟΜΑΙ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Η ΚΑΦΕ Η ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!ΑΥΤΑ ΑΠΟ 1 ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΕ VR!Eilistrey(hunter) Argend dawn με σεβασμο σε ολουσ τους φιλους και μη! ¨)

2/7/07 11:36  
Anonymous Ανώνυμος said...

Guys einai apithano to topic!To thetete polu wraia to thema.Eimai k egw mia apegnwsmenh kopela p exei aganaktisei apo th simperifora twn kamenwn filwn ths.Pantws mexri twra to mono pou efere apotelesma apo ola afta p exw prospathisei,htan otan arxisa na tous thn lew-oti einai kamenoi,oti den vgeboun apo to spiti tous,oti den prokeitai na vroun gomena pote,oti tha parameinoun monoi tous kai tetoia-Isws afto sas voithisei :)
kathy

3/7/07 23:40  
Anonymous Ανώνυμος said...

Οk ολα καλα μεχρι εδω.Τα λετε ολα πολυ ωραια,ομως πιστευω πως τουλαχιστον οι περισσοτεροι απο εσας κανουν λαθος.Αντιμετωπιζεται το wow σαν να ειναι καμια ανιατη ασθενεια,δεν ειναι ομως ετσι.Ειναι κατι σαν χομπι θα ελεγα,η μαλλον καλυτερα κατι σαν κολημμα.Οπως καποιοι εχουν κολημμα με τις μηχανες,καποιοι εχουν κολημμα με το wow.Δεν ειναι συνδρομο ουτε ασθενεια και φυσικα δεν χρειαζεται καποιου ιδους φαρμακο!Προς θεου!Ειναι απλα ενα ακομα mmorpg,ενα game.Αν θες,οποτε θες το παρατας.Βεβαια υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις που δεν μπορουν να το σταματησουν αλλα σε ολα υπαρχουν εξαιρεσεις!Ειναι ολα θεμα αποφασης,αν το παρεις αποφαση να το σταματησεις,θα το σταματησεις!Εχω παιξει και εγω το παιχνιδι αυτο και μπορω να πω πως ειχα αρχισει να κολλαω,αλλα το πηρα αποφαση και το σταματησα!Ελεος,δεν ειναι τοσο τραγικο!Please μην μεγαλοποιητε τα πραγματα!

4/7/07 13:19  
Anonymous Billyboy said...

File ok ola ayta. Kai egw pezw wow 2 xronia twra alla me metro (ante 3 ores tin imera gia na perasei i ora kai an). Exw 3 70rides dn pezei rolo omos. Apo ti stigmi pou kapios kanei ayto to hoby- kollima ZOI tou kai zei mono mesa se ayti ti vlakia pou legete Realm (Genjros , Shadowmoon etc), tote pisteyw pws i oikogenia kai oi filoi tou prepei na paroun drastika metra kai na ton pane se psixologo i psixiatro oso grigorotera ginetai!!!! Ipomoni omws gia olous tous kamenous , akousa oti tha ginei kliniki idika gia esas.....

11/7/07 17:02  
Anonymous Billyboy said...

+ oti molis twra diavasa oti stin aglia 8 sta 10 atoma pou pezoun WoW einai ethismena se ayto kai pezoun panw apo 10 ores tin imera

11/7/07 17:04  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αληθεια?Και εγω ρε φιλε τι ειπα?Δεν ειπα οτι υπαρχουν εξαιρεσεις που το παρακανουν?Ναι οντως υπαρχουν καποιοι που ειναι πολυ ασχημα εθισμενοι σε αυτο το game-γνωριζω τετοια ατομα-αλλα το φταιξιμο ειναι δικο τους!Αυτοι δεν ειναι ικανοποιημενοι απο την κανονικη ζωη τους και αναζητουν σε αυτο αλλα και σε αλλα games,μια ψευτικη πραγματικοτητα.Οσοι ειναι εθισμενοι-κολημενοι-καμενοι ή οπως αλλιως θες να τους πεις,σημαινει πως εχουν οι ιδιοι ψυχολογικα προβληματα,ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΟ GAME ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!!Γι'αυτο,αντι να κατηγορειται το game,βαλτε μυαλο στους καμενους ή πολυ απλα ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ********!

13/7/07 10:36  
Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν οι παράνοια συνάντησε την αμερικάνικη καταστροφολογία και πήγαν για καφέ με την ελληνική υπερβολή. SAD...


L2Respect people's choices

15/7/07 19:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

Apo oti exeis parei,dwse mou kai mena.....

15/7/07 22:00  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλημέρα και από εμένα, ωραίο blog και ευχάριστα για ανάγνωση θέματα. Συγχαρητήρια. Ας έρθουμε όμως στο ζουμί του θέματος. WoW. Πολλά έχουν ειπωθεί όχι μόνο εδώ αλλά σε πάρα πολλά sites αλλά και σε εκπομπές και άρθρα σε παγκόσμιο επίπεδο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που παίζουν MMORPGs και πιο συγκεκριμένα WoW. Δεν κατάλαβα ποιος και πότε όρισε το τι σημαίνει το να έχει κάποιος ζωή. Ποιος όρισε όλους αυτούς τους «ειδικούς» που βγαίνουν στα κανάλια (που σημειωτέων δεν έχουν παίξει ποτέ στην ζωή τους video games) ως αρμόδιους να καθοδηγήσουν την νεολαία μακριά από τον «εφιαλτικό και σατανικό» κόσμο των παιχνιδιών.

Ποιοτική διασκέδαση, άλλη μια φράση που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί. Λένε ότι «τα παιδιά δεν έχουν πια ποιοτική διασκέδαση. Κάθονται όλη την ώρα μπροστά στον υπολογιστή τους και παίζουν αυτά τα χαζοπαιχνιδα. Αποξενώνονται, αποκτούν βίαιη και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όλους, παραμελούν τα καθήκοντά τους, κλπ».

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
Που αποσκοπεί αυτή η προπαγάνδα κατά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

Γιατί πολύ απλά εκεί μέσα δεν μπορούν να αγγίξουν με τις ανοησίες τους τα παιδιά. Οι παρλαπίπες και οι μαϊντανοί των media έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι χάνουν την δύναμή τους πάνω στα παιδιά. Μία δύναμη που την είχαν λόγω της τηλεόρασης. Δεν μπορούν πλέον να γεμίσουν το μυαλό των παιδιών με τις σαθρές απόψεις τους για το τι είναι διασκέδαση, τι είναι «in», τι είναι «trendy».

Το να ασχολείται κάποιος με ένα video game είναι δημιουργικό γιατί το μυαλό δουλεύει και σκέφτεται όπότε δεν πέφτει σε αδράνεια όπως συμβαίνει με την τηλεόραση. Η τηλεόραση κοιμίζει και αδρανεί τα μυαλά των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν το αναφέρουν ποτέ. Δεν τους συμφέρει. Όταν το μυαλό λοιπόν δουλεύει αυξάνεται και η παραγωγικότητα των ανθρώπων. Που είναι το κακό λοιπόν στα παιχνίδια;

«Όλοι όσοι παίζουν WoW είναι κατεστραμμένοι. Δεν βγαίνουν από το σπίτι τους. Δεν έχουν φίλους» άκουσα πρόσφατα σε μία εκπομπή. Συγνώμη, κατεστραμμένοι υπάρχουν παντού. Τι προτείνετε δηλαδή να χάνουν τον χρόνο τους σε καφετέριες καπνίζοντας σαν φουγάρα και τα βράδια να πίνουν ότι τους σερβίρει ο trendy barman στα in μπαράκια της πόλης; Όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο. Και το παιχνίδι αλλά και η έξοδος και οποιαδήποτε άλλη μορφή ασχολίας (διάβασμα, άθληση, εκδρομές κλπ).

Δεν άκουσα όμως να κριτικάρουν κάποια άλλη μορφή διασκέδασης που έχει γίνει εμμονή. Δεν άκουσα κανέναν να λέει τίποτα για τα παιδιά που κλείνονται στον εαυτό τους και διαβάζουν όλη μέρα. Επίτηδες διάλεξα το διάβασμα για παράδειγμα γιατί είναι το πιο τρανταχτό. Είμαι υπέρ του διαβάσματος αλλά θεωρώ εξίσου κακό για κάποιο παιδί να μην έχει άλλη ασχολία από το διάβασμα, όπως θεωρό εξίσου κακό να μην έχει άλλη ασχολία από το WoW. Θα μου πεις «τι συγκρίνεις τώρα; Το διάβασμα με το WoW;» Ναι γιατί και τα δύο στην υπερβολή τους καταλήγουν σε μονομανία.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι gamer. Από τα ηλεκτρονικά στα μαγαζιά κάποτε, στους πρώτους οικιακούς υπολογιστές (Spectrum, Commodore, Amiga), έως τα PC και Internet Games σήμερα έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών από κοντά αλλά με μέτρο. Δεν καταστρέφει το παιχνίδι τους ανθρώπους, οι εμμονές τους καταστρέφουν.

17/7/07 15:29  
Blogger Kriokolone said...

Ζώντας σε μια κοινωνία που το μεγαλύτερο μέλημα της είναι αν ήταν καλό το ρούχο του σαρμπελ στη γιουροβιζιον το WoW αν και δεν αποτελεί κάποιο καλλιτεχνικό επιστέγασμα είναι σίγουρα ανώτερο από τον μέσο όρο των δραστηριοτήτων του 90% του ελληνικού πληθυσμού. Οπότε please όταν βλέπουμε κάτι διαφορετικό ας αφήσουμε την ρετσινιά του Ελληνάρα και ας ασχοληθούμε πριν κρίνουμε πουριτανιστικά και χωρίς αιτιολόγηση. Τα videogames ώντας κατά πολλούς μια μορφή τέχνης έχουν ως στόχο την εξύψωση των συναισθημάτων και τη διαμόρφωση χαρακτήρα. Οπότε όταν εσύ (στην πόστερ πάει) θα ασχολήσε με τα "καμμένα παιδιά" θα είναι καλό να κοιτάξεις και το επίπεδο της δικής σου ζωής και να αναρωτηθέις αν είναι καλύτερο να βλέπεις λαμπίρη και τατιάνα από το να ασχολείσε με τα "kiddies" videogames

20/7/07 21:48  
Anonymous Ανώνυμος said...

Παίζω wow και δεν πρόκειται να εθιστώ(έχω 67αρη rogue) ή άλλες βλακείες γιατί έχω και άλλα πράγματα να κάνω στη ζωή μου από το να περνάω μερικές ώρες παίζοντας ένα videogame.Όσοι βρίσκουν πάντως το wow χαζό ας ρωτήσουν τα εκατομύρια παικτών παγκοσμίως για το πόσο χαζό και ανούσιο είναι το εν λόγω game.Γιατί αν νομίζουν ότι αυτοί είναι ξύπνιοι και ο υπόλοιπος πλανήτης δεν πάει καλά ας το σκεφτούν πολύ καλύτερα πριν ξαναμιλήσουν!

21/7/07 19:40  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χαχαχαχα!!Παιδια τ λετε πολυ ωραια!
Tnx κιολας για τν υποστηριξη :) :)

21/7/07 22:06  
Blogger Panos said...

Συνδρομο Ζώη

Ζώη οποίος δεν το ξέρει είναι αυτο το παθητικό πράγμα που πηγαίνεις δουλεία/σχολή τρως-χέζεις(ναι τα κάνεις και αυτά) κοιμάσαι. επίσης γνωρίζεις ΠΑΡΑ πολλούς ανθρώπους(της γειτονίας σου, από την δουλεία,..... καλά είναι αυτοί. Μέσα σε αυτή την απίστευτη καθημερινότητα βλέπεις και τον υπόλοιπο χρόνο σου τηλεόραση λαμπίρη το μεσημέρι, δελτίο των 8 και βαν νταμ στιν 11 μέχρι να ξαναπάς στο κρεββάτι σου.

Επειδή όμως είμαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτή η άποψη σου για την ζωή (ελπίζω) μάθε να κρίνεις έτσι και κάποιον που έχει μια άλλη προτίμηση (όσο κακό και αν είναι η σου φαίνεται. Συμφωνώ και με αυτά που λες και να σου πώ την αλήθεια παίζω και εγώ (πολύ η λίγο δεν έχει σημασία) και θα σου πώ οτι όπου υπάρχει και κακό υπάρχει και κάλο

1)σε πολλά job intreview (όχι ελλάδα άκομα) το να δηλώσεις ότι παίζεις wow ή είσαι guild leader σε μια φυλή μετράει και δείχνει προσωπικότητα.

2)Ανθρωποι βρίσκουν δουλειά- βγάζουν λεφτά μεσα απο mmorpg

3)επικοινωνούν με ανθρώπους απ όλα τα μέρη της Ελλάδας και του πλανήτη (προσωπικά έχω γνωρίσει και κάνω παρέα με πάνω από 10 άτομα που έχω γνωρίσει in game)

4)η λεκτική επικοινωνία σε κάνει πιο εκφραστικό στον λόγο(teamspeak επικοινωνία φωνής)

5)Το ότι κρύβεσαι πίσω από ένα pc (όσο κρύβεσαι δηλαδή) σου δίνει την δυνατότητα να πειραματιστείς με πολλούς χαρακτήρες σου

και αλλά πολλά (μπορώ να παραθέσω σχετικά άρθρα αν θέλετε δια του λόγου του αληθές και έγκυρα).

Ναι καίει κόσμο.Ναι έχει σκοτωθεί κόσμος. Ναι έχει τα κακά του. Παρ όλα αυτά αποτελεί το μέλλον...συνηθίστε το για να καθοδηγήσετε σωστά τα παιδιά σας σωστά όχι να τα αποτρέψετε...γιατί τελικά μπορείς να κερδίσεις πολλά από αυτό.

και με λίγο χιουμοριστική διάθεση..αν συμφωνήσουμε ότι κάθε γενιά έχει το κάψιμο της (sex-drugs and rock and roll π.χ) τι θα προτιμούσες? να παίρνει ναρκωτικά το παιδί η να κάθετε στο pc του με τις ώρες και να πίνει έστω νερό?

23/8/07 19:05  
Anonymous Ανώνυμος said...

filarakia mou to WoW einai ena pexnidi p thelei gero kapsimo an thes na gineis kalos kai na kaliterepsis ton pekti s to kako einai pws lioneis kai sto telos gia mia blakia s kanoun kai ena bann oi ''eksipnoi'' GM=Game Master kai xanese exeis riksi liosimo kai sto telos s klinoun kai to account kai exeis xosei kai tosa leuta dn einai kai liga 30euro to dimino alla oute kai polla alla mazeuonte giauto mpite se enan private kante tin plaka sas kai sindiaste ta ola mazi eimai ki egw enas kamenos p exei faei 4 bann se ena account kai ena closed se allo gt estelna apo high level players g stous mikrous gia proffs :) sindiaste ta ola doulia wow diaskedasi kai panw apo ola kante pedia gt xanoaste :P

28/8/07 00:01  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συγνώμη φίλε μου αλλά λες ανοησίες. Το ότι κολλάς είναι γνωστό αλλά δεν θέλει και τόσο κάψιμο για να γίνεις ένας αξιόλογος παίκτης. Απλά θέλει να παίζεις έξυπνα όπως σε όλα τα παιχνίδια. Αν αναλώνεσαι με τις βλακείες που γράφει ο ένας και ο άλλος για το πως θα κανείς τον χαρακτήρα σου πιο δυνατό και πιο cool τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Επιπλέον προσπάθησε σε παρακαλώ να μην ρίχνεις τον κόσμο στο σκοτάδι σχετικά με το πώς σε έκαναν ban. Αποκλείετε να σε έκαναν ban επειδή έστειλες λεφτά από έναν χαρακτήρα σε έναν άλλο εκτός αν τα λεφτά που έστειλες δεν τα είχες κερδίσει τίμια. Όποτε το λάθος είναι όλο δικό σου και δεν φταίνε οι «έξυπνοι» GMs. Εξάλλου αν αυτό απαγορεύονταν δεν θα σε άφηναν να κανείς trade μεγάλα ποσά και δεν θα σου επέτρεπαν να στείλεις με mail μεγάλα ποσά.

28/8/07 14:28  
Anonymous Ανώνυμος said...

mporei na lew anoisies gia esena alla proton to bann pou efaga itan gia auton ton logo gt mou eipan apo allo account p mpika oti prepei na paw sto e-mail m gia na dw giati kai elege oti eimai ipoptos gia agora gold apo to internet entometaksi dn exw agorasei pote an kai dn tha eixa problima gt dn exw pistotiki dn lew ta thelei o ..... ^^ alla dn to ekana kai tespa as m ekanan mia proidipiisei oxi epitopou ban :/ episis enas kainourios player kanei sxetika arketo kairo gia na anebasei ton player tou dn einai san esena i san kapion allon pou kserei na pezei kai genika gnorizei to pexnidi kai to lew auto gt m fenete pws kswreis poli kala to game gia na pareis lipon ta tier 1,2,3,4,5,6 prepei a eise 70 level :P otan mpenei mesa enas new player kolaei me ta setakia kai kegete oste na ginei fast 70 kai na ftiaksi to gear tou gia na vrei guild pou na kanei,karazhan grulls,magtheridon etc

29/8/07 17:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

opote kegete gia na to kanei outos i allos egw kai genika ta atoma p kserw pote dn tha agorazan to game kai kartes gia na einai 30 kai 40 lvl gia deka xronia :P tespa mporeis na m peis noob kai oti allo thes dn lew oti eimai se ola sostos alla se kapia exw dikio to thema einai oti auto to pexnidi exei kapies apetiseis kai prepei na simbadizeis me autes alla na mi se xantakonoun kai oi masters dn leei :) kalitera pekse se private kane tin plaka s kai min se endiaferei to ti wra tha pas karazhan kai an tha s vrisoun an dn mpeis kai tetia :P i mi fas kick apo to guild an s aresei to kaneis alla xaneis politimes wres apo tin zwi s kai stenaxoriese gia ena apsixo game kane tin plaka s os ekei mi to kaneis tropo zois einai paralogo gia emena pantos exw vrei filous kai exw mathei pragmata apo to wow alla os ekei tipota parapanw na eise kala kai an tha s einai eukolo tha ithela poli na exw apantisi s thelw na kserw tin apopsi s gia tis skepsis m kai as me vrizeis mono pes m ton logo tipota parapanw :) mporei na diorthothw an lew ..... :) plz

29/8/07 17:27  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πρώτα από όλα για να προλάβω μια παρεξήγηση που πάει να δημιουργηθεί σου εξηγώ ότι όταν λέω ότι λες ανοησίες δεν σημαίνει ότι σε θεωρώ ανόητο. Έξυπνοι άνθρωποι λένε βλακείες χωρίς να είναι βλάκες. Όλοι έχουν πει και συνεχίζουν να λένε και μέσα σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου. Επομένως δεν σε βρίζω ούτε είχα τέτοια πρόθεση. Αν πιστεύεις ότι σε πρόσβαλα σου ζητάω συγνώμη. Ας έρθουμε όμως τώρα στο ζουμί.

Το WoW κατασκευάστηκε σκόπιμα απαιτητικό. Δεν τους προέκυψε. Χρόνια δούλευαν την ιδέα. Προσέλαβαν ψυχολόγους για να κάνουν το παιχνίδι εθιστικό. Βρήκαν τρόπους να σε κάνουν να μην μπορείς να φύγεις γιατί άλλοι εξαρτώνται από εσένα (healing, tanking, support κλπ). Σε έβαλαν χωρίς να το καταλάβεις να ψάχνεις απεγνωσμένα τρόπους να μαζέψεις gold για να αγοράζεις υλικά και να φτιάχνεις αντικείμενα με σκοπό να τα πουλήσεις, για να μαζέψεις ακόμα περισσότερα λεφτά για ακόμα καλύτερα αντικείμενα και πάει λέγοντας. Και εγώ αυτό κάνω. Είμαι και εγώ θύμα της Blizzard σ’ αυτό το σημείο. Άλλα υπάρχει μία διαφορά, έχω επιλεκτική αχρωματοψία. Τι εννοώ με αυτό θα σου πω τώρα αμέσως. Δεν κυνηγάω τα μπλε ή τα μωβ αντικείμενα σαν λυσσασμένος. Πούλησα μπλε για να φορέσω πράσινο, με καλύτερα stats, στη θέση του. Μου την είπανε κάποιοι φίλοι «καλά ρε μλκ, αυτό που πούλησες ήταν μπλε». Ε και; Τι σημαίνει μπλε; Τίποτα. Είναι ένα χρώμα, αυτό που έχει σημασία σε ένα αντικείμενο είναι τα stats. Αυτό που έχει σημασία όμως σε έναν παίχτη είναι να ξέρει να αξιοποιεί αυτά που αποκτάει.

Και εγώ θα ήθελα να έχω ολοκληρωμένα armor sets (γιατί δείχνουν ωραία) αλλά δεν έχω χρόνο για πολλά instances. Δεν σκάω όμως, φτιάχνω εγώ αυτά που φοράω και έχω φίλους για να μου φτιάξουν πράγματα που δεν μπορώ εγώ. Και να σου πω και κάτι άλλο τα stats που σου δίνει ένα ολοκληρωμένο set είναι καλά μόνο αν παίζεις εσύ τον χαρακτήρα σου σωστά. Έχω πατήσει κάτω κυριολεκτικά σε duels και σε PVP παίχτες με μεγαλύτερο lvl από εμένα και με καλύτερο εξοπλισμό (με έχουν πατήσει όμως και εμένα πολλές φορές).

Τέλος υπάρχουν σε διάφορους servers, κάποια guilds που οι παίχτες παίζουν χωρίς καθόλου εξοπλισμό. Είναι δηλαδή με το σώβρακο κι όμως έχουν 70αρίσει, μπαίνουν σε instances κάνουν raids και τα πάνε και πάρα πολύ καλά. Ένας 70αρης όμως ξεβράκωτος δεν έχει πολλές ελπίδες απέναντι σε έναν 70αρη ίδιας class αλλά ντυμένο αξιοπρεπώς. Σε PVP δηλαδή είναι χαμένος, σε PVE όμως τα καταφέρνει έστω και αν δυσκολεύεται περισσότερο.

Αν λοιπόν παίζεις για το παιχνίδι, αν παίζεις για να βρεις 5 – 10 φίλους και να κάνεις χαβαλέ, αν παίζεις για την πλάκα σου δεν καίγεσαι. Αν όμως αναλωθείς και κάνεις σκοπό της ζωή σου να γίνεις captain purple items και αυτή σου την μανία την φέρεις έξω από το παιχνίδι στον πραγματικό κόσμο τότε υπάρχει πρόβλημα.

30/8/07 12:56  
Anonymous Ανώνυμος said...

οταν βλεπεις 3 ωρες τηλεοραση τιν ημερα αυτο ειναι pathetic!!!!!!sto wow υπαρχουν παρα πολλοι εργαζομενοι,μητερες και πατερες με 3 παιδια κτλ...ολοι εχουν καταστραφει.....απλα ειναι ενα ωραιο παιχνιδι..εαν εισαι εξαρτημενος σαν ατομο δεν φταει το wow....εαν προτιμα να παιζει wow αντι να σε βλεπει μαλλον δεν φταει το παιχνιδι..αλλα εσυ που θα εισαι πανβαρετος περισσοτερο και απο ενα παιχνιδι....

30/8/07 14:03  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μπράβο, μπράβο "pathetic". Η τηλεόραση μας αποβλακώνει. Χαίρομαι που και άλλοι το καταλαβαίνουν γιατί για καιρό νόμιζα ότι ήμασταν λίγοι.

Ένα σχετικό για την τηλεόραση post.
http://sinialo.blogspot.com/2007/07/blog-post_19.html

Gaming is better than TVing.

30/8/07 14:55  
Anonymous Ανώνυμος said...

Freelancer se euxaristw poli p m apantises kai exeis dikio ithela poli na dw ti tha m eleges egw exw dei guild p rixnei karazhan kai forane poli players sto raid prasinies kai xonoun ta boss bebea allios einai otan blepounn ton warrior mou me gloves apo maiden i ta tier4 kai allios einai otan me blepoun me prasina pou exoun 54 stamina 45 deffence block value klp klp kai pali oi perisoteroi kitane to xroma kai giafto epelega panta oti rare kai epic evriska kai as itan kai ligo xirotera apo ta prasinakia :) gt m elegan kalitera na paroume ton ...... gia na tankarei prince px :P gt dn exei prasina kai blepw episis oti se def kai hp kai armor kai block kai genika ton ertoga sta stats kai eimai kai tanker p kserei tin doulia tou dn lew oti eimai telios alla mporw na tankarw poli kala ta bosses kai karazhan kai gruuls kai ton magtheridon klp tespa na s pw tin alithia eixa prasina bracers kai me koroideuan alla ta items apo out land einai imba opws kai na to kanoume +60stamina +30def +block tespa me ton kairo ntithika pira kai to tier4 kai items apo karazhan dn se endiaferoun auta bebea alla thelw na kataliksw oti spastika gia to bann :) kai nai i tileorasi apoblakonei zontano paradigma i aderfi mou p einai apoblakomeno :DDD oli mera me mia tileorasi eutixos twra staatise alla i apoblakosi menei thanks a lot kai pali :D

30/8/07 17:24  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε συ δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς που απάντησα. Τη στιγμή που έγραψα κάτι για σένα το παρακολουθούσα και θα απαντούσα είτε μου το ζητούσες είτε όχι. Αυτός είναι και ο σωστός κώδικας επικοινωνίας μέσα στα blogs. Όσο για το ban περιμένω συμπτωματικά εδώ και κάποιο καιρό γραπτή απάντηση για την πολιτική που έχουν σχετικά με «mailing gold» και «trading gold» μεταξύ χαρακτήρων και accounts. Αν μου απαντήσουν θα βάλω ένα post με ένα link σε αυτό το blog. Δεν θα δημοσιεύσω εδώ την απάντηση γιατί εδώ είμαστε φιλοξενούμενοι.

31/8/07 10:10  
Blogger Martelage said...

Ωραια οσα ειπες και κα8ησα να τα σκεφτω...
Κοιταξα τον κοσμο εξω....ειδα...και ειπα:

Τουλαχιστον στο WoW δεν εχεις φορος,κρατος, φωτιες, ληστες, και αλλες τετοιες ...... ! Αντε το πολυ πολυ αν σε νευριασει κανεις αλλαζεις χαρακτιρα και "αντε γεια"

Η διαφορα του WoW με το sex ειναι πως στο sex εχεις οργασμους και καταλαβαινεις ποτε να σταματησεις

Martelage - Kilrogg

5/9/07 09:43  
Blogger Martelage said...

Ωραια οσα ειπες και κα8ησα να τα σκεφτω...
Κοιταξα τον κοσμο εξω....ειδα...και ειπα:

Τουλαχιστον στο WoW δεν εχεις φορος,κρατος, φωτιες, ληστες, και αλλες τετοιες ...... ! Αντε το πολυ πολυ αν σε νευριασει κανεις αλλαζεις χαρακτιρα και "αντε γεια"

Η διαφορα του WoW με το sex ειναι πως στο sex εχεις οργασμους και καταλαβαινεις ποτε να σταματησεις

Martelage - Kilrogg

5/9/07 09:43  
Blogger Martelage said...

Ωραια οσα ειπες και κα8ησα να τα σκεφτω...
Κοιταξα τον κοσμο εξω....ειδα...και ειπα:

Τουλαχιστον στο WoW δεν εχεις φορος,κρατος, φωτιες, ληστες, και αλλες τετοιες ...... ! Αντε το πολυ πολυ αν σε νευριασει κανεις αλλαζεις χαρακτιρα και "αντε γεια"

Η διαφορα του WoW με το sex ειναι πως στο sex εχεις οργασμους και καταλαβαινεις ποτε να σταματησεις

Martelage - Kilrogg

5/9/07 09:44  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εθισμός σε παιχνίδι ακούγεται ακαταμάχητα βλακώδες. Ίσως και να υπάρχει όμως δεν πρέπει να αποκλείεται το γεγονός ότι τα περισσότερα άτομα που παίζουν (9 εκ. στον κόσμο αν δεν κάνω λάθος+2 εκ και θα φτάναμε τον πληθυσμό της Ελλάδας) προφανώς έψαχναν για κάτι καινούργιο και ακόμη και άτομα που δεν τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο τα video games πόσο μάλλον τα online, βρήκαν αυτό το καινούργιο στο πρόσωπο του Warlock.

Γνωρίζω πολλά άτομα που άρχισαν το game και μάλιστα στη beta(όπως εγώ) και στην συνέχεια το παράτησαν σε διάστημα μερικών βδομάδων. Κοινώς όσοι εθίζονται στο wow αν τους πάρετε κάποιο ιστορικό θα βρείτε σίγουρα κάποιος εθισμούς του παρελθόντος. Π.χ. κολλημένοι με το age of empires ή με πολλά άλλα games ή μια γενικότερη πώρωση σε ανεκδιήγητα πράγματα. Θέλω να πω ότι είναι ένα παιχνίδι - δεν έχει τίποτα εθιστικό απλά είναι μια δικαιολογία όπως λένε και οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχω εθισμό στο φαΐ. Δεν υπάρχει εθισμός υπάρχει λαγνισμός και νωθροσιμός.

14/9/07 13:55  
Anonymous Ανώνυμος said...

Χμ... Wow και Lineage2. Ή μηπως Τζογος και ναρκωτικα? Νομιζω καλυτερα αλκοολισμο και παχυσαρκια. Ενας γνωστος μου προτιμησε Μοναξια και καταθλιψη. Λες? Κατι να εχει λιγο απ ολα...? Στην πραγματικοτητα υπαρχουν τοσα πολλα στα οποια μπορω να "εθιστω", και μαλλον απιθανο να προφτασω να τα δοκιμασω ολα σε αυτη τη ζωη. Κριμα. Το ευτυχες ειναι οτι ζω σε μια κοινωνια που μου προσφερει την ελευθερια επιλογης της "εξαρτησης" μου. Βεβαια το δυστυχες ειναι οτι ειναι τρομερα ανυποφορο να ανεχτω ή να αποδεχτω την "εξαρτηση" που επελεξε ο διπλανος μου. Γιατι? Απλα γιατι εχει διαλεξει κατι διαφορετικο απο εμενα.
Πως μπορει δηλαδη να μην χαιρεται με τις στιγμες που κανουν ΕΜΕΝΑ χαρουμενο?
Πως μπορει να μην γελαει με τα αστεια που κανουν ΕΜΕΝΑ να γελαω? Πως μπορει να ασχολειται με κατι που σε ΕΜΕΝΑ μοιαζει ανουσιο?
Και γενικα πως στην ευχη μπορει (και πραγματικα δεν μπορω αυτο να το καταλαβω...) να μην ζει την ζωη του οπως ΕΓΩ θα ζουσα!!!
Πως???
Τι???
Α! Ναι! Φυσικα και ξερω πως καθενας εχει την ελευθερια της επιλογης.
Πως θα μπορουσα αλωστε να ξεχασω κατι τετοιο!

Αν Δεν Εισαι Σαν Εμενα Και Κανεις Σαν Εσενα Δεν Συμαινει Οτι Δεν Υπαρχεις. Απλα Λεγεσαι Οπως Κι Εγω.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ

25/9/07 20:33  
Anonymous Ανώνυμος said...

E to parakaneis.Ego paizo WoW kai eimai 13 kano ta ma8imata,bgaino ekso kano a8limata kai paizo WoW peripou 2 wres tin imera(an exo xrono).Apla se ena exeis dikio.Aftes tis dio wres den pigaineis oute toualeta.Alla esy to parakaneis...Akou leei katantoun san zombie apo tin aipnia.tora an aftoi pou ksereis pou paizoun WoW einai akribos opos tous perigrafeis tote apla den exoun zoi.Einai apotiximenoi(Sorry kiolas den tous ksero).Alla oxi apo otan arxisan to WoW alla apo prin arxisoun na paizoun.

25/9/07 20:53  
Anonymous Ανώνυμος said...

episis ksexasa na pros8eso oti oloi osoi ksero pou paizoun exoun zoi.kai milame gia kamia 50ria atoma.ante na ksero 10 pou na poronontai kai na min stamatane oli tin imera

25/9/07 21:01  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ως μάρτυρας μιας σχετικής περίπτωσης εξάρτησης, το αξιοπρόσεκτο είναι πόσο εύκολα/γρήγορα τα εν λόγω άτομα παραγκωνίζουν τον μεχρι πρότεινος τρόπο ζωής τους και σχεδόν αφιερώνονται στο παιχνίδι αυτό.
Από 'κει και πέρα, δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε έναν ψηφιακό τρόπο διασκέδασης με τις άπειρες χαρές τις πραγματικής ζωής. Δεν υπάρχει κανένας, πιστεύω, που 30 χρόνια μετά θα αναπολήσει την ζωή που έζησε και θα είναι περίφανος που μια επιχείρηση (Blizzard) του παρείχε διασκέδαση έναντι χρημάτων.
Επίσης, αν αναλογιστει ο καθένας μας ποιά είναι η στιγμή της ζωής του που θα 'θελε να ξαναζήσει, σίγουρα αυτή θα σχετίζεται με φίλους/αγάπες/φύση/ταξίδια ή κάτι παραπλήσιο (και όχι με την στιγμή που πήρε το level 60 και προχώρησε στο επόμενο expansion).
Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κανέναν, άλλωστε δε μπορώ να κρίνω εγώ ποιό είναι το σωστό και γι' αυτό δεν έχω αποτρέψει κανέναν γνωστό μου από το να παίξει wow. Όμως, αν μη τι άλλο, ένας τρόπος διακέδασης που σε ώθει στο το να μην κινείς το σώμα σου, να μην χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου, να αναβάλλεις φυσικές σου ανάγκες, να καταστρέφεις την όρασή σου και να χάνεις την κοινωνικότητά σου, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί "παρά φύσει".

Φιλικά,
Ανώνυμος.

26/9/07 22:49  
Anonymous Ανώνυμος said...

Παιδιά συγνώμη αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στον ανώνυμο παραπάνω που ανέφερε την διασκέδαση έναντι χρημάτων. Οποιαδήποτε μορφή διασκέδασης είναι έναντι χρημάτων και στο κάτω κάτω αν δεν μπορούσα να διαθέσω 13 ευρώ το μήνα για κάτι που με ευχαριστεί τότε θα ήμουν για τα μπάνια. Σε πληροφορώ ότι έχω προσωπική ζωή, έχω φίλους, δουλεύω, πηγαίνω εκδρομές, βγαίνω βόλτες και παίζω και WoW. Είναι κατακριτέο; Όλοι εσείς που κριτικάρεται χωρίς να έχετε εμπειρία από το εν λόγω παιχνίδι αναλογιστήκατε πόση ώρα χάνεται στην τηλεόραση καθημερινά; Η τηλεόραση αποβλακώνει.

http://sinialo.blogspot.com/2007/07/blog-post_19.html

Τα παιχνίδια δραστηριοποιούν τον εγκέφαλο. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Όπως όμως όλες οι ασχολίες θέλει μέτρο. Όταν κάτι καταντάει μονομανία τότε υπάρχει πρόβλημα. Επιπλέον μην κρίνεται τους πάντες από 2-3 βαριές περιπτώσεις που τυχαίνει να γνωρίζετε.

Πάντα φιλικά.

28/9/07 10:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ freelancer,

είμαι Μηχανικός Υπολογιστών, νέος σε ηλικία και έχω πολύμηνη προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχοντας σπουδάσει το γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής και έχοντας αφιερώσει αρκετές ώρες σε ψηφιακή διασκέδαση θέλω να αντιπαραθέσω τα εξής:

Η άποψη ότι τα ψηφιακά παιχνίδια δραστηριοποιούν τον εγκέφαλο είναι μερικώς λανθασμένη. Κάθε άλλο μάλιστα, οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν να παίζουν "μηχανικά" χωρίς να σκέπτονται καν. Φυσικά, όλα τα παιχνίδια δεν είναι ίδια, ενώ υπάρχουν κατηγορίες παιχνιδιών (puzzles) που όντως ενεργοποιούν την συνδυαστική σκέψη. Παρόλα αύτα, συγκεκριμένα, στο Wow δεν τίθεται κανένα τέτοιο κίνητρο.

Επίσης, θα συμφωνήσω πως η τηλεόραση αποβλακώνει περισσότερο (γενικολογώντας), αλλά δεν σχολίασες τα υπόλοιπα μειονεκτήματα που παρέθεσα σχετικά με το Wow. Έπειτα, αφού η εν λόγω συζήτηση διαπραγματέυεται το "σύνδρομο Wow" και όχι το να παίζει κανείς Wow, συνεπάγεται πως οι παραπάνω απόψεις μου δεν αφορόύν άτομα που ισορροπημένα ασχολούνται με ψηφιακά παιχνίδια, όπως εσύ.

Όμως, δεν μπορείς, φαντάζομαι, παρά να αναγνωρίσεις ότι το σύνδρομο Wow είμαι υπαρκτό και αφορά αρκετούς παίκτες του παιχνιδιού αυτού.

Φιλικά,
ο παραπάνω Ανώνυμος.

ΥΓ: Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε έναν απλό χρήστη που διασκεδάζει μέσω του wow και σ'έναν πάσχοντα από το ομώνυμο σύνδρομο είναι αυτό όπερ πολύ σωστά επεσήμανες, το μέτρο.

28/9/07 15:43  
Anonymous Ανώνυμος said...

Βασικα το wow ειναι ενα ωραιο παιχνιδι για να παιζεις με τους κολλητους σου να σπας πλακα και να περνας ωραια την ωρα σου αλλα το ασχημο ειναι να σου γινεται τροπος ζωης και να ζεις,να κανεις φιλους κλπ μονο μεσα του χαρακτηρα σου! Υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις αλλα οσοι ξερω και παιζουμε παρεα περνανε 3-4 ωριτσες τη βδομαδα και τελος! Αλοιμονο αν εστηνα την κοπελα μου (υπαρχουν και τετοια) για ενα ρουχαλακι! Τωρα αν δεν εχεις τι να κανεις και παιζεις wow δε φταιει το παιχνιδι!

28/9/07 17:54  
Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε ανώνυμε. Θα συμφωνήσω μαζί σου στην μετά από κάποια χρόνια αναδρομή που θα συνειδητοποιήσει κάποιος ότι δεν έχει ζήσει τίποτα στον πραγματικό κόσμο. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι κυριολεκτικά καμένοι, απλά λέω ότι δεν είναι τόσοι πολλοί. Εγώ παίζω παιχνίδια από τα 12. Πιθανόν να μην σταματήσω να παίζω ποτέ. Παίζω όμως με μέτρο.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να περάσουν λίγη ώρα με τον εαυτό τους. Άλλοι προτιμούν να διαβάσουν ένα βιβλίο, άλλοι να δουν τηλεόραση, άλλοι να πάνε για τρέξιμο. Εγώ προτιμώ το gaming. Εδώ θέλω να σου επισημάνω κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάτσουν μόνοι τους. Είναι όλη την ώρα έξω, με φίλους, με παρέες κλπ. Όταν μένουν μόνοι τους δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τρελαίνονται, και αρχίζουν τα τηλέφωνα και τα sms με την ελπίδα ότι κάποιος θα δεχτεί να βρεθούνε. Κανείς δεν τους κατακρίνει γιατί έχει περάσει η εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και έξω καρδιά. Λάθος. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν την ίδια βοήθεια με τον κολλημένο στο WoW. Είναι και αυτοί κολλημένοι σε μια μορφή διασκέδασης που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτήν και όταν δεν την έχουν παθαίνουν κατάθλιψη.
Αυτό λοιπόν που θέλω να πω και το έχω πει και άλλες φορές παραπάνω σε αυτό το blog είναι ότι όλα θέλουν μέτρο. Εγώ προσωπικά ξέρω πάρα πολύ κόσμο που παίζει. Ξέρω αρκετούς κολλημένους αλλά κανέναν με το «Σύνδρομο WoW». Επιπλέον πέσμου σε παρακαλώ, κινείς το σώμα όταν είσαι για καφέ; Γιατί υπάρχει αυτή η λανθασμένη εντύπωση ότι χαλάς τα μάτια σου όταν είσαι μπροστά σε υπολογιστή; Όπως ξαναείπα, ξέρω πολύ κόσμο που παίζει αλλά δεν ξέρω κανένα που να μην έχει πάει για κατούρημα μήπως και χάσει. Πολλές φορές έχει τύχει να παίζουμε και να πει κάποιος «afk πάω WC, πάω για τσιγάρο, παίδες βγαίνω έξω, ήρθε το amore γεια σας, κλπ». Ξαναλέω συμφωνώ ότι υπάρχει αυτό το σύνδρομο αλλά δεν το έχουν τόσοι όσοι λέτε. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για urban legend http://sinialo.blogspot.com/2007/09/wow-urban-legends.html

Φιλικά

1/10/07 11:25  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ freelancer,

έρχομαι να συμφωνήσω μαζί σου στην άποψη πως υπάρχουν άνθρωποι που πλήττουν αφάνταστα όταν βρίσκονται μόνοι τους. Ακόμα, είναι αλήθεια πως τέτοια άτομα δείχνουν να χρειάζονται στήριξη. Η επισήμανσή σου είναι πολύ εύστοχη μιας και διαβάζοντάς την, συνειδητοποίησα πως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του πιο "καμμένου" με το Wow ατόμου που γνωρίζω, είν' αυτό.
Από 'κει και στο εξής, καίτερ ενστερνιζόμενος πολλά από αυτά που λες, διαπιστώνω ότι διαφωνούμε στην έκταση του φαινομένου Wow. Υποστηρίζεις ότι υπάρχει, αλλά είναι περιορισμένης έκτασης, ισχυρίζομαι ότι επεκτείνεται περισσότερο απ'όσο νομίζεις. Πέρα από την πιθανότητα ένας απ'τους δυο να έχει δίκιο, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι απόψεις μας να είναι ταυτόχρονα σωστές. Γιατί αλλιώς ζει ο "μέσος" νέος που κατοικέι στο κέντρο της Αθήνας και αλλιως αυτός που μένει την Σπάρτη (φερ' ειπείν). Έτσι, χωρίς να σου λέω ότι έχεις άδικο, συνεχίζω να πιστεύω πως, γύρω μου, το φαινόμενο Wow είναι έντονο (συγκρινόμενο με το σύνολο των gamers). Μια βόλτα στα internet cafe της περιοχής που ζω μπορεί να επαληθεύσει του λόγου μου το αληθές.

Φιλικά,
ο παραπάνω Ανώνυμος.

ΥΓ: Όσον αφορά το αν κινείς το σώμα σου κατά την διάρκεια του καφέ, η απάντηση είναι φυσικά αρνητική, αλλά "εξασκείς" την κοινωνικότητά σου, κάτι που είχα προαναφέρει σε κάποιο post μου.

2/10/07 14:26  
Anonymous Ανώνυμος said...

Στο τέλος θα καταλήξουμε να λέμε τα ίδια πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Θα επαναλάβω ότι όπως επισήμανες γνωρίζω την ύπαρξη του «συνδρόμου» και δέχομαι ότι υπάρχει απλά δεν γνωρίζω κανέναν που να το έχει σε τέτοιο βαθμό. Βέβαια όσοι παίχτες γνωρίζω στον πραγματικό κόσμο (όχι μέσα από το παιχνίδι) είναι συνομήλικοι μου οπότε όλοι λίγο ή πολύ έχουμε και άλλες υποχρεώσεις που δεν μας επιτρέπουν να κολλήσουμε σε τέτοιο βαθμό.
Η παρατήρηση σου για τα net-café είναι σωστή αλλά δεν αφορά μόνο το WoW. Αφορά γενικότερα τα video games. Τώρα υπάρχουν τα net-café κάποτε υπήρχαν τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά, πιο παλιά τα μαγαζιά με τα φλιπερ. Πάντα θα υπάρχει ένας χώρος διασκέδασης της νεολαίας.
Επίσης σωστή είναι η παρατήρησή σου για τις πόλεις. Αν είσαι Αθήνα το φαινόμενο είναι πιο συχνό από ότι αν είσαι σε κάποια άλλη μικρότερη πόλη.
Μην κρίνεις όμως σαν ρεπόρτερ μόνο από αυτούς που βλέπεις στα net-café. Βγάλε ένα συμπέρασμα από αυτούς που πραγματικά ξέρεις. Πες μου από τους παίχτες που ξέρεις πόσοι είναι πραγματικά προβληματικοί; Εγώ είπα ξέρω πάρα πολλούς παίχτες. Πολλοί από αυτούς είναι τρελαμένοι με το παιχνίδι αλλά κανένας με το εν λόγω σύνδρομο. Ίσως είναι και θέμα ηλικίας.

2/10/07 16:45  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το «φιλικά» εννοείται έτσι; Μου ξέφυγε.

2/10/07 16:48  
Anonymous Ανώνυμος said...

erers

10/10/07 21:47  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μεχρι 2 ωριτσες την ημερα πιστευω πως δεν κανει κακο.Οσες ωρες δηλαδη θα μπορουσες να σερφαρεις και στο net ή να βλεπεις τηλεοραση.Απο κει και πανω ομως αρχιζει και κατανταει εθισμος μεχρι να φτασουμε στην απολυτη εξαρτηση οπου διαλειμα κανεις για μονο για υπνο.Αποψεις του στυλ ελα μωρε και ολοι οι αλλοι τι κανουν βλεπουν Λαμπυρη και βλακειες στην τηλεοραση ειναι γενικευσεις επικινδυνες και το μονο που μου δειχνουν εμενα ειναι οτι οποιος τις ασπαζετε ειναι τοσο καμενος που δεν ξερει τι γινεται στον εξω κοσμο..Γιατι υπαρχει και κοσμος που προτιμαει να χρησιμοποιει τον χρονο του δημιουργικα.Επειχηρηματα να στηριξουν την αποψη μου υπαρχουν απειρα και ο καθε καμενος μπορει να τα σκεφτει το θεμα ειναι απλα να εχει την τολμη να ζησει πραγματικα...Δεν γενηθηκαμε για να παιζουμε.Η εξελιξη ευνοει τους δημιουργους.Το παιχνιδι ειναι απλα μια προπαρασκευαστικη διαδικασια που οσο μεγαλωνουμε δινει την θεση του στην αληθινη ζωη.Ξεκολληστε παιδια υπαρχουν πολλα ομορφα πραγματα εκει εξω.Αλλωστε οι πιο ομορφες θαλλασες ειναι αυτες που δεν ταξιδεψαμε ακομα......


Παναγιωτης

17/10/07 12:10  
Anonymous Eiffel37 (NO MORE WOW) said...

Vrika tin sizitisi sas polu endiaferousa k tha ithela na lavo k ego meros me tin apopsi mou.
Exo pesei k ego thyma tou wow se oles tis ptixes tou. Exo agorasei "gold" me ti pistotiki mou karta eno tha borousa na paro rouxa gia mena , pira gia ton xaraktira mou. To pio lypiro sto wow einai opoios exei to tharos na grapsei tin exis entoli mes to paixnidi. " /played " tote to paixnidi tou leei poses pragmatikes ores-meres-mines-xronia exei fae pano tou. To mono kalo me mena einai oti pote den eimoun statheros xaraktiras , oti arxisa to paratousa sti mesi , den boro na exartitho apo kati gia polu kairo k etsi eytixos egine k me to wow. Apla to varethika opos ola ta alla meta apo polu perisotero diastima omos apo oti sinithos variemai kati.
Omos oi filoi mou... Megalos maxitis i magos o kathenas tous se ena kosmo "agelika" plasmeno xoris telos den stamatoun na peneuontai gia tis peripeties tous me to guild-omada tous k ton fovero k "epic" exoplismo tous. Pio einai to timima? To timima filoi mou einai oti akolouthoun kata grama tis entoles enos kathisterimenou arxigou (guild master) opoios apo ekei pou einai to kolozoo tous exei valei se programa kamia 60aria atoma. Pista k poromena akolouthoun to programa tou deyter-tetarti-pemti-kyriaki. Ta paidia ethismenoi oso de paei allo pisteuo pleon exoun ftasei sto simio na vgainoun apo to spiti mono otan tous dinei repo apo to raid o megas Barundar gm tous. "pame gia fagito to vrady? pame cinema? pame ena taxidi 2 meres? pame volta?" i apantisi se ola einai OXI EXO RAID.
Enas ligo megalyteros se ilikia filos padremenos me paidi borei na xexastei k 15 ores brosta ston agapimeno tou xaraktira tou wow eno
i gyneka tou exei idi arxisei na tou ta xonei ...
Enas allos filos kathigitis genika kleisto atomo prin 2 xronia sinithize na bgainei pou k pou apo to spiti tou . Molis tou dosame to wow.. paei .. exo na ton do apo tote. Mia fora irthe spiti k efyge trexontas kata tis 12 na paei na prolavei na kanei kanena quest prin kleisoun oi servers...

Lypame pragmatika gia giati exasa tous filous mou logo tou wow k lupame gia olous osous tha pathoun to idio i gia oses xasoun tous adres tous logo tou wow ktl. Gia tous idious tous paiktes nomizo pos den uparxei therapia pane olotaxos stin katastrofi k stin apovlakosi xoris na koitane piso , xoris na akoune kanenan pou tous fonazei.
Dystixos k lupame pou to leo enas apo tous ethismenous filous mou exei arxizei pleon na pathenei dialipseis , xanei ton xoro k ton xrono pou zei , berdeyei prosopa me alla k i katastasi tou xeirotereuei . Omos einai xaroumenos giati exei Epic exoplismo!

Exei kaneis na protinei kapoia lysi , akousa pos exei anoixei kliniki stin elvetia nomizo i stin olandia gia ethismenous tou wow....

17/10/07 12:32  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σαν πολύ δραματικά μας τα λες ρε συ τα πράγματα. Γιατί έχεις δεδομένο ότι ο κόσμος θα χάσει τους φίλους του, οι γυναίκες τους άντρες τους και για τους παίχτες δεν υπάρχει σωτηρία. Ναρκωτικά δεν είναι. Ένα παιχνίδι είναι. Έχει καταντήσει αστικός μύθος το όλο θέμα.

http://sinialo.blogspot.com/2007/09/wow-urban-legends.html

18/10/07 13:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

maga 8a sto po apla oti ekana kai ego poli apla delete se ola ta arxeia pou eixa apo to wow ola t cd apo to wow petama kai arxisa na bgaino perissotero ekso gia kafe pao gym kai...gamao perissotero ;p giati kaka ta psemata wow kai sex den pane....
apla opios exi @@dia kobei oti goustarei opote 8elei arkei na to parei apofasi ...alla prosexe opos ola ta narkotika meta na apofeugis xorous pou 8a dis wow i 8a milisis gia wow...M A X A I R I!
ante kali tixi file ola mia Idea einai na to 8imasai master mind over body!GAMIETE I BLIZZARD KAI OLES OI MMORG GAMES ETAIRIES KATO TA RPG PANO H REAL ZOH!!!!!!!

21/11/07 01:44  
Anonymous Ανώνυμος said...

to wow ine theos mono afto exo na po

22/11/07 19:23  
Anonymous Ανώνυμος said...

παιδια νομιζω οτι σας διαφευγει κατι....

1)ειμαι loladin κ παιζω wow σχεδον απο τοτε που ξεκινισε
2) ειμαι ενας εφηβος εγκλοβισμενος μεσα στην ασχημια της πραγματικης ζωης.διαβαζω για να περασω στο πανεπιστημιο χωρις να γνοριζω που θα καταληξω

το ζητημα ειναι;
θεωρειτε ολοι οτι το wow ειναι κατι το εθιστικο.Ας δεχτουμε οτι ειναι...

Σας ρωτο λοιπον ,ενας εφηβος στην ηλικια μου ,που πρεπει να διαβαζει ολοι την ωρα δεν εθιζεται στο 'διαβασμα'?
Καποιος που δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ δεν εθιζεται στην εννοια της δουλείας?
Καποιος που ασχολειται μανιοδως με το σινεμα κ βλεπει ολες τις ταινιες δεν ειναι εθιζμενος?
το ιδιο δεν συμβαινει με τοσα αλλα θεματα?το ποδοσφαιρο,την μουσικη ,την τηλεοραση,τα βιβλια ,τα games

Ξαφνικα δηλαδη μας ενοχλει το wow και οχι οι αμετρητες ωρες στα σκουπηδια της σημερινης κοινωνιας?Ακουσατε ποτε καποιον να φωναζει για τα ξενυχταδικα,η για τα θεματικα παρκα [allou κλπ.]και για την διασκεδαση[οχι ψυχαγωγια]που προσφερουν?

το προβλημα ειναι ενα.

Ναι το wow εθιστικο το νιοθω και εγω ως παιχτης

ΑΛΛΑ το γεγονος οτι το κατηγορουμε ολοι επειδη δεν εχει αγιοποιηθει ακομη[οπος πχ ι τηλεοραση η ακομη και το ιδιο το ιντερνετ]δηλαδη η χρηση του δεν ειναι τοσο ευρης ωστε να μην ενοχλει,ειναι το λαθος που κανουμε ολοι..

αν επαιζε ολη η ελλαδα wow θα τολμουσε κανεις να το κατηγορησει?

αρά...

Δουλεψτε ολοι για να κανετε την ζωη σας πιο ομορφη ετσι ωστε κανεις εφηβος σαν εμενα να θελει να καταφυγει στο καθε παιχνιδι και αφηστε τους εθισμενους υσηχους ,γιατι εντελως σιμποματικα οι περισοτεροι απο αυτους ειναι ανθροποι με σοβαρα προβληματα στην ζωη τους και θελουν να καταφυγουν καπου[αλλιως δεν θα κατευφευγαν στο wow για να περασουν ομορφα]

Ξεπεραστε λοιπον τον μυθο του καψιματος γιατι απλως το καψιμο ειναι η επιφανεια ενος ι πολλων προβληματων .Και τ ιδιο ισχυει με ολα ..αλλος ριχνεται στην δουλεια αλλος στο ποτο κλπ..

ε λοιπον το wow ειναι κατι σαν ενας τροπος εκτονοσης
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

Ναι καθε φορα που σκοτονω horde ευχομαι να ειναι ο καθηγητης μου xD

ολα τα αλλα περι χαμενων φιλων ειναι χαζομαρες ...οταν οι ιδιοι οι φιλοι σου σε αναγκαζουν να καλουποθεις στο προτυπο τους και να πας στο club και το σκυλαδικο μονο και μονο για να εισαι αρεστος και να εχεις παρεες αυτο το ξεχνανε ολοι.οταν ομος γινεται το ιδιο με σενα [δλδ τουσ αναγκαζεις να αλλαξουν για να σε παρακολουθησουν] αυτο τους ενοχλει!

τωρα αν το εχεις καψει τελειως και ασχολεισαι με το παιχνιδι 24/7 ολα ειναι δικο σου φταιξιμο εξ αρχης και οχι του παιχνιδιου...
για αυτο ισως απομυθοποιησε τον προτυπο του στυλ 'το παιχνιδι φταιει για ολα' και ριξε και λιγο φταιξιμο στον ευατουλη σου...γιατι εγω δεν καιγομαι τοσο?αν το παιχνιδι ηταν τοσο εθιστικο γιατι μενα η τον ταδε δεν μας επηρεασε τοσο?

τελος οσον αφορα αυτα τα περι ψυχολογων,ξερει κανεις να μου πει καποιο τομεα τησ ζωης μας που σοβαρο του ρολο δεν παιζουνε οι ψυχολογοι?η τηλεοραση δεν θελει ψυχολογους η μια διαφημιση νομιζετε?

anyway ty για την φιλοξενια κ μη με πετσοκοψετε...
εφηβος speaking δειξτε επειηκεια[παλι το γραψα λαθος,ελεος]

παντα φιλικα

28/12/07 17:45  
Anonymous shuki said...

πιστευω οτι το wow ειναι η καταστροφη για πολυ κοσμο απο ολες τις ηλικιες και ανεξαρτητου φιλου
το 90% ειναι ανθπωποι που στην πραγματικη τους ζωη δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν καμοια φορα σε μεγαλα instance η badlegrounds μπορει και να το παιζουν κατι αλλα τους περισοτερους αν τους δεις εξω ουτε για φτυσιμο δεν ειναι απλα βγαζουν στο παιχνιδι την εικονα που δεν μπορουν να εχουν στην πραγματικη ζωη εχω φιλους κολλημενους χρονια σε αυτο το παιχνιδι full epic και αλλες τετοιες αιδιες και απο ζωη...... τι να σου λεω
συμβουλη μου ειναι να το κλεισετε και να βρειτε καμοια γκομενιτσα να πατε παραλια για καφε :D

30/1/08 16:33  
Anonymous matrix said...

παιδια πιστευω οτι απλα ειναι ενα Game αν θες σταματας αν θες καιγεσε,σαν ολα τα πραγματα στην ανιαρη αυτη ζωη μας,Matrix

30/1/08 16:50  
Anonymous Ανώνυμος said...

pisteuw oti to wow einai kati theioko kati diaforetiko prosarmozeis thn zzwh sou me tous xarakthres sou
apla dn ginetai na stamathseis pote oso sunexizei to paixnidi tha sunexizeis k su:)

3/2/08 14:31  
Blogger tsipos said...

den stamatas AN 8es...den mporeis kaneis den mporei ektos an anagkasei ton eaufto tou na stamathsei viaia..delete destroy ta items cancell to account kai dromo to email se ena random email allou..afti einai i simbouli mou..afto epiase se mena!opoios ais8anete katapiesmenos na to kanei..!!einai pseftika ola afta pou ais8aneste gia to kwlopaixnido..einai 011010010010000101..katalavaite to kai dwste boulo se otidipote sas kanei adunamo!tnx bb

9/2/08 03:40  
Anonymous Ανώνυμος said...

Egw 8a sas elega oti den prepei na kanoume ta 8elw mas prepei.Giati allo na 8es na pezeis ligo kai allo na nomizeis oti prepei na ftaseis sto maximoum ton char sou,oti kai an pezeis 'h to WOW 'h to Lineage 'h kai opoiodipote allo.Douleyw 2 xronia se netcafe kai exw pexei kai ta 2ayta mmorpg.Sthn arxh kolisa ligo gia kana 3mhno meta hr8an ola sto fisiologiko
:P

27/2/08 11:52  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σαχλαμάρες. Τι είναι αυτές οι απόψεις ρε παιδιά; Φαντάζομαι κάνετε πλάκα ε; Αν κάποιοι από εσάς δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε χωρίς να κάνετε format δεν είναι το πρόβλημα στο παιχνίδι αλλά στο κεφάλι σας. Επειδή κάποιοι είστε αδύναμοι δεν σημαίνει ότι είναι και όλοι οι υπόλοιποι. Ένα παιχνίδι είναι ρε γαμώτο. Και όσο για την άποψη ότι οι παίχτες του WoW δεν έχουν πραγματική ζωή είναι μια μαλακία. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που παίζει αλλά κανέναν τόσο κολλημένο όσο περιγράφετε. Και τους γνώρισα έξω από το παιχνίδι, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς σας ότι δεν πάνε ούτε για καφέ.

27/2/08 16:28  
Anonymous RaZieL said...

Παιζω WoW 3 χρόνια, απο τοτε που βγηκε. Μου αρεσει βεβαια γι'αυτο το κανω. Απο την αλλη θα συμφωνήσω οτι ειναι εθιστικο. Υπαρχουν ομως 2 κατηγοριες Gamer στο WoW, αυτοι που παιζουν υπερβολικα σοβαρα και ειναι εθισμενοι κ ετσι...και οι αλλοι που παιζουν καποιες ωριτσες ισα ισα να περασει η ωρα τους.
Εμενα βαλε με στην 1η κατηγορια, (για να δεις ποσο κραταει κ αυτος ο εθισμος, ειμαι ετσι για 3 χρονια)! Βγαινω βεβαια με τους φιλους μου, απλα οχι οπως εβγαινα παλιοτερα.
Οσο γ σενα Terrangirl, σε ποια κατηγορια ανηκεις? θυμαμαι εναν φιλο που ειχε φαει τρελο κολλημα με το Starcraft..και τωρα που βγηκε και το 2... ;) ;)

Dámien 70 lvl NE Warrior
Vorpal 70 lvl Orc Warrior :)

29/2/08 11:06  
Anonymous Ανώνυμος said...

To sxolio to opoio einai pros suzhthsh einai swsto...alla min ta tragikopoioume ola...eimai kai egw enas apo autous pou "kaigontai" sto wow.Alla na kserete to eksis, oti einai sto xeri tou kathenos to poso tha paiksei h' tha kaei se ena game.Oloi exoun mia krish gia to poso xrono tha afierwsoun se ena pragma.Egw prwsopika exw perasei kai apo to stadio tou apolutou kapsimatos (na min vgainw apo to spt gia 2 evdomades) alla kai na pernaw ton elefthero m xrono sto wow gia 1-2 writses ti mera otan variemai na kanw kati allo...Vasika na pw tin alhtheia oti arxisa to wow moli xwrisa apo mia sxesi 4xronwn me mia kopela kai me voithise na tin kseperasw kai na vrw ton eauto mou (afou eixa mpei kuriolektika mesa sto vraku tis).dn ta lew ola auta gia na dikaiologisw to suggekrimeno game alla sas lew se osous paizoun na paizete me metro kai na afierwnete xrwno kai se alla pragmata: filous, gomenes,diaskedasi,douleia,sxoli h' sxoleio...paidia me metro sto xeri sas einai...

Nikos h' kai Psooliaas sto wow

10/3/08 08:23  
Anonymous Ανώνυμος said...

to wow einai G A M A T O...
eyxaristoyme ti blizzard poy eftiakse to game poy mas kanei xaroymenoys!
kapoios eipe kati gia diaskedasi enanti xrimaton... LOL
skefteite ligo pou xalaei o mesos anthropos ta lefta toy kai tha katalabete!
kai telos,
poy eiste akoma to wow einai MONO I ARXI ! na do ti tha lete sta paidia sas xD

'Last to laugh'

16/3/08 02:18  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ελεος παιδια να ηρεμησουμε λιγο ετσι?
Εγω παιζω WOW εδω και ενα χρονο,ουτε τις παρεες μου εχω χασει ουτε το γυμναστηριο μου ουτε τις διακοπες μου ουτε το αγορι μου.
Παιζω για διασκεδαση,αν μπορω να παω στα raids και στα parties καλως αλλιως πηγαινω την επομενη.
Δεν ειναι το game ψυχαναγκαστικο αλλα το μυαλο μας το κλουβιο!
Και εν παση περιπτωση για δε λεμε και τιποτα για το συνδρομο του blog,η της σαπουνοπερας η των reality show ktl,ktl?
Give us a break will ya?
Myrsyni,TROLL HUNTER LEVEL 70 aggamagan

16/3/08 04:05  
Anonymous Ανώνυμος said...

Paidia makria apo MMORPG games ola arxisan sta 15 moy stamatisa ta athlimata kai kolisa sto PC ... eimoun ena tipota gia 2 xronia 10 wres tin imera toylaxiston online arxizontas apo to lineage ... kai stamatisa me to WoW ... to soma moy eixe katarefsi ... eutixos egw kai oi filoi moy katalavame to lathos mas ... kai pali kala twra ksekolisame (se auto simvalan kai kati kopeles :P ....[isos kai auto na einai to farmako] ) twra lipon exw mia kanoniki zwh ... pantos an kai stamatisa to wow eksakoloutho na pezw 3-4 wres tin vdomada tpt spoudeo :) ...

20/3/08 18:06  
Blogger Integrator said...

Κοιτάξτε παίδες σας δίνει την προσωπική του άποψη κάποιος που έπαιξε για 1,5 χρόνο από casual έως και καμένος, ανάλογα την χρονική περίοδο. Δεν είναι τόσο εύκολο να ξεκολλήσεις, αλλά μην το θεωρούμε και αδύνατο. Κατ' εμέ μιλώντας από προσωπική εμπειρία απλά το παιχνίδι παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον από τα καθημερινά παιχνίδια. Το κακό (όπως όμως και σε άλλα single-player) με το WoW είναι ο παράγων "έκταση". Το παιχνίδι είναι ατέλειωτο (αν το δεις τώρα ειδικά) και η Blizzard σου ρίχνει πολλά Easter Eggs όταν το "τερματίσεις" ουσιαστικά. Σε βάζει στο τριπάκι της συνεχούς βελτίωσης και on top of that, έχει το πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο περιεχόμενο, με άπειρα patches και συνεχείς βελτιώσεις-προσθήκες. Είναι λοιπόν εύλογο κάποιος πέρα από το καθαρό κάψιμο να ασχοληθεί καιρό. Αλλά μη γελιόμαστε. Υπάρχει και κάψιμο και πολύ μάλιστα. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κανείς στο "raiding experience". Been there ... Δεν αξίζει τον κόπο και αυτό είναι τελικά που σε κάνει να ξεκολλάς. Το βαριέσαι. Αργά ή γρήγορα δεν παίζει ρόλο. Απλά βαριέσαι να κάνεις τα ίδια και τα ίδια για να βλέπεις απλά τον χαρακτήρα να εξελίσσεται με ρυθμό χελώνας και να χαρείς πολύ που μετά από μια βδομάδα κάψιμο πήρε ένα αντικέιμενο. Αυτό δεν είναι RPG, ψυχασθένεια είναι. Plus ότι ουσιαστικά έχει arcade μορφή αφού τα πάντα έχουν κάποιες τεχνικές τις οποίες αν ξέρεις, δεν χάνεις. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο απ' το Bubble Bobble, αλλά τελικά είναι ένα arcade με περισσότερα "κανονάκια" απ' το coin-up. Όταν φτάσει ο WoW-gamer σε αυτό το συμπέρασμα, το παρατάει και παίζει κάτι άλλο, ίσως καλύτερο, δηλαδή το τελευταίο RTS, όχι για το τρομακτικό του βάθος και το φοβερό του story, αλλά γιατί είναι κάτι φρέσκο. Εγώ το παράτησα και πλέον ασχολούμαι με τα παλιά μου αγαπημένα, τα strategy, real time ή turn-based.

Όλοι τελικά ξεφεύγουν αργά ή γρήγορα. Άλλοι στους 3 μήνες άλλοι στο χρόνο. Οι ανάγκες της ζωής ή η ίδια τους η προσωπικότητα αντιδρά. Αν θέλει κανείς πάντως να βοηθήσει τον "καμένο", μπορεί. Κι ο τρόπος είναι να του αποσπά έξυπνα την προσοχή, είτε με εξόδους είτε με δουλειές είτε με ταξιδάκια, whatever.

Η μόνη πραγματικά δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του "συνεταιρικού". Μαζεύονται 2-3 φίλοι και παίζουν παρέα. Αυτό θέλει όντως δραστικές κινήσεις γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η φιλική παρότρυνση οδηγεί στα άκρα. Πιο εύκολα παρασύρεσαι απ' τον κολλητό σου παρά από τον άγνωστο στη Σουηδία. Και κάθεσαι στο Net-cafe 10 ώρες και ξεχνάς τι ώρα πήγες και τι ώρα φεύγεις. Δεν μιλώ εκ πείρας καθότι ήμουν απ' τους τυχερούς που είχα DSL πολύ νωρίς οπότε το θέμα Net-cafe δεν με αγγίζει. Αλλά το θέαμα και μόνο όταν περνάω απ' έξω 3 η ώρα ξημέρωμα και τους βλέπω να παίζουν ακόμα είναι λίγο τραβηγμένο για να το θέσω κομψά. Οπότε σε αυτές τις ουκ ολίγες δυστυχώς περιπτώσεις θέλει άλλη προσέγγιση. Του ή της την πέφτετε από δίπλα και μπίρι-μπίρι του-της γανώνετε το κεφάλι. Δεν πειράζει να σφαχτείτε. Γιατί μετά θα του-της δείξετε τι εννοείτε, όταν θα βγαίνετε εσείς, οι φίλοι του-της σε παρτάκια, μπαράκια, κλαμπάκια και άλλα -άκια και θα ζείτε μια ωραία ενδιαφέρουσα ζωή. Αυτό και μόνο θα βοηθήσει πολύ πιστέψτε με. Ούτε συζήτηση για περιπτώσεις ζευγαριών. Ρίξτε το σπόρο της απιστίας και τέλειωσε το πανηγύρι. Αν αξίζει τον κόπο το μισό σας πορτοκάλι θα πιάσει το νόημα και θα αφήσει τις αηδίες να ασχοληθεί με πιο σοβαρά και -ομολογουμένως- διασκεδαστικά πράγματα.

Άντε και καλούς απογόνους :p

28/3/08 18:51  
Anonymous Ανώνυμος said...

Παλία όταν πρωτοαγόρασα το WOW είχα τρελαθεί να παίζω, ίσα με 6 ωρες την ημέρα. Αφού διάβασα οσα γράξατε εδώ, εσύ και οι άλλοι κατάλαβα ότι όντως το WoW είναι μια μαλακία και μισή και δεν αξίζει να χάνεις όλη την ώρα σου μπροστά στο κολοπαίχνιδο. Τωρα πια παίζω χαλαρά!!! 1,5 ΚΑΙ 2 ώρες και αυτό σχεδόν μέρα ανα μέρα. Ακόμα ΜΗΝ δοκιμάζετε να παίξετε Official, γιατί όπως ανέφερε και η "Bloger" σε σκλαβόνει για 60 ημέρες μπροστά στο παιχνίδι και κάνεις και μια ώρα να ανέβεις 1 lvl! Ίσως να έφταιγε και αυτό βέβαια που ήμουν κολλημένος στην οθόνη, η μανία μου να ανέβω LVL!

Ευχαριστώ επίσης τον Bloger και αυτούς που άφησαν όλα αυτά τα σχόλια!!!:)

2/4/08 17:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

sugnwmh pou grafw me latinikous xarakthres alla exw na grayw me ellhnikous apo ta 15 m pou eixa mia ergasia sth geografia gia ta balkania!!!

Mou eixe bgei h panagia trhimamai na brw plhrofories gia ta skopia afou ola ta parathemata sto internet eixan politikes skopimotites!!!!

Tespa, polu swsta ta les filarako gia to WoW mono pou to problhma den einai toso to wow, oso to L2..

arxisa na asxoloumai me L2 apo thn 2h mera pou hrthe sthn ellada (server: BnB c1) kai ekei den epaize toso kayimo dioti den eixe mathei sxedon kanenas thn enoia kayimo se MMORPG afou htan ligoi oi opoioi paizane sobara DIABLO sigkritika me osous mphkan L2

To problhma einai oti pia einai dedomeno to kayimo... Xthes kathisa 9 wres se ena internet cafe kai sigkekrimena sto idio pc pou grafw twra kai epatha mia krampa epikwn diastasewn apo to kathisio!!!!

Telika to problhma den einai to idio to pexnidi, dld o programmatisths 'h h Blizzard, to problem einai h kefala mas h adia pou exei balei enan ane3igito antagwnismo...

H zwh einai mia trexala... Trexei na 3efigeis apo ton pisw kai na prolabeis ton mprosta!

Auto dinoun auta ta paixnidia... Thn apolaush mias anodinis trexalas dioti sth zwh prepei na kaneis thisies gia na proporeuteis kai na "kerdiseis"

Thats all...

Akoma, problhma den einai to kayimo... problhma einai to na min katalabeis oti kaigesai
Paradeigmatos xarh egw gnwrizw oti autes tis wres den exw kati na kanw.. tha m peis oti "diathesh na uparxei kai panta briskeis"

anoigw omos to pc kai 3erw apo thn arxh oti tha mpw kai den tha xw dusarestes ekplh3eis... tha mpw kai tha pai3w! T E L O S

prepei omos na mathoun oti einai ena game kai na min to penroun sta sobara, dld na min nomizoun oti apo tote pou patane to koumpi ths enar3hs metousionontai kai metatrepontai ston "DarkGR, e3olothrfth, daucie klp klp klp"

WoW:
Tauren drood LvL70
BE Hunter LvL55
Undead mage LvL67
Troll mage LvL49
BE paladin LvL60

L2:
Crafter LvL66
TH LvL76
SPS LvL42 (an thimamai kala)

6/4/08 12:56  
Blogger jackoi said...

παιδια θελω να παιξω wow αλλα εχω αργο internet τι κανω γνωριζει κανεισ;

16/4/08 18:24  
Anonymous Ανώνυμος said...

Emena m aresei arketa to WoW..Bebaia dn eimai kai o monos :P

M aresoun arketa oi druid ;) tous latreuo re magkes dokimaste kanena druid 8a poro8ite

16/4/08 21:04  
Anonymous Ανώνυμος said...

το παιχνίδι ειναι μια χαρά οι άνθρωποι που παίζουν είναι μες τα κόμπλεξ.Εδω και περίπου 8 μήνες είμαι μέσα στο παιχνίδι εχω 3 χαρκτήρες ο ενας είναι 70ρις warrior το τι εχω ακουσει δεν περιγράφετε σε οτι βάλει ο νούς.
τέλικα δεν ασχολούμε πια και έτσι πραγματικά κατάλαβα πόσο μοναχικά είνα αυτά τα άτομα και το τι κρύβουν δεν λέγετε.Ειμαι πια ελεύθερος!!!

24/4/08 16:13  
Anonymous arcer said...

swsto!yparxei kai zwh ektos pc alla ekei fainomaste....lol

24/4/08 16:17  
Anonymous Ανώνυμος said...

ego pisteuo oti an se euxaristei na paizeis...paije alla me metro px 2-5 ores to anotero. :)

29/4/08 18:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

kai episis ola auta peri WOW sundromos einai blakeies. Ayta einai mono gia kati atoma pou den exoun filous kai prosopiki zoi oute ti na kanoun kai ka8ontai olimeris kai paizoun sta spitia tous.den einai kapia nosos h tpt.ena aplo game einai sto kato kato an 8es to kobeis. AKOU DEN MPORO NA TO KOPSO EPEIDI EIMAI E8ISMENOS!!! AMA 8ES TO KOBEIS...

29/4/08 18:13  
Anonymous Ανώνυμος said...

kalispera se olous.epesa panw sthn selida kata tixi kai diavaza ta sxolia arketa apo afta mou fanikan polu endiaferonta.Paizw to wow edw kai 3 xronia exw 2 account (to ena agorasmeno enanti tou posou ton 20euro )ta acc mou perilamvanoun 3 xaraktires 70lvl kai arketous mikrous apo lvl 1 - 50.Ton prwto xrono kaika tragika 8a elega ka8os anevasa tous 2 apo tous 3 70arides chars mou(60arides tote ka8os den eixe vgei akoma to expansion)ena kalokairi suniditopiisa oti ka8ome olh mera mesa kai kaigome eno oi filoi m pane voltes kanoun xavale kai egw menw malakas (sorry gia tohn ekfrash alla etsi enniosa)kateli3a lipon sta e3is siberasmata
1.ta online games einai gia na sou pernaei h wra otan den exeis tpt kalitero na kaneis kai exeis oloklirwsei tis ipoxrewseis sou
2.apo ta megalitera pou boreis na kaneis sto game einai na beis se guild pou raidarei ka8imerina kai na se upoxrewnei na pas allios 8a se kickaroun
3.to paixnidi exei 2 skeli to pvp (player vs player)kai to pve (player vs enviroment) kinos raids ama goustareis na pai3eis bes kai kane pvp kai vres ena guild arketa filiko pou na mhn se upoxrewnei na to akolou8eis otan exeis alla pragmata na kaneis.
Pleon paizw ena char kai kanw mono pvp oi wres pou paizw mesa sthn vdomada kimenonte apo 0-15.Einai ena game san ola ta ala kai an den exeis kai ta kalitera rouxalakia den egine tpt.
ekei pou 8elw n katali3w einai oti an eisai kolimenos me to wow boreis na 3ekoliseis aneta apla prepei na to katalaveis monos sou oti meneis pisw apo 8ema pareas kai ebiriwn.Kalitera na pas gia kafe h mia volta apo to spiti tou filou s na deis tenia para na ka8ese na liwneis sto game gia na gializoun oi panoplies sou.8a peraseis polu kalitera kai exeis kai kati na peis sthn parea s apo to na tous prizeis gia to paixnidi.Den diafonw pantos me tin plioyifia oti einai einai akros e8istiko apla prepei na to pareis apofasi kai na peis oti 8a kanw prota ola ta ala kai meta 8a pai3w wow.
P.S apo tis megaliteres 3enres pou efaga einai h aplopiisi tou paixnidiou gia dievrinei i blizzard to agorastiko kino tis gemisame pitsirikia pou to mono pou kanoun einai na vrizoun manes kai pateres
P.S ante na doume kai to neo expasion ti 8a leei
P.S osi gnosti m paratisan to wow to ekana giati vare8ikan na trexoun ka8e mera me 10 alous mlks pou to paizoun e3ipnoi kai na akoune binelikia apo 13xrona to game einai gia na xalarwneis oxi gia na sou spane ta nevra (exw gemisei to ignore list m as kanoun kati na valw olo to server ignore na telionoume )

6/5/08 05:00  
Anonymous Ανώνυμος said...

Esy twra nomizeis pws ksekolises apo to WoW ? plaka mas kanei?
Apla se psiloksenerwse logw tou guild sou. Fainetai k apo to tropo pou grafeis oti eisai kollhmenos. "se neyriazoun ta paidakia" , "perimeneis to epomeno expansion"
Exeis polyy dromo gia na ksekoliaseis
Kaloproaireta panta ta sxolia mh me pareksighseis k egw kammenos eimai

7/5/08 08:07  
Anonymous Ανώνυμος said...

8a vgei kainourgio expansion gia
to WoW?

21/5/08 22:35  
Anonymous Ανώνυμος said...

Loipon, dwste bash sto oti auto to blog kathnthse na prow8ei to game itself! to kapsimo einai sto myalo kai oxi sto game. Paizw 10 xronia twra mmorpg kai rpg, oute me th kopela mou eixa problem oute me filous, alla oute kai me to guid :P Pan metron ariston einai to 8ema! Pas gia douleia, geras trws ki anti na sapiseis ston kanape paizeis, apla einai ta pragmata. Ean den exeis autoelegxo mh stenaxwriesai kapoia stigmh 8a ksypnhseis apo to xastouki pou 8a fas ws prwhn melos ths koinwnias kai meta 8a xtypiesai na ksananiwseis thn pragmatikothta. Elpizw na mhn katanthsa kourastikos...a kati akoma an kathgoreite otidhpote gia th dikia sas strabomara de a deite pote to DIKO SAS la8os...cya boys and girls...online or offline :D

Ypografh - Paranoikos

30/5/08 20:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

kala kia egw paizw wow alla den kanw etsi...monon mia wra tin imera ante di.kia kserw polla paidia pou paizoun tosi ligi wra

18/6/08 15:28  
Anonymous Ανώνυμος said...

egw kserw pou eimai 40 etwn kai pezw wow 2 1/2 xronia exw 11 70arides ala pezw 3 wres thn mera gia kafe dhladh giati prwta prohgountai o gios mou h gineka mou k meta oi filoi mou . twra ola tala pou lene gia kolhma symfono an den ksereis ton eayto sou k den einai mono to wow ala k h dota to counterstrike k pola ala k ola ksekinane apo tous goneis pou den elegxoun pleon ta pedia tous k ta dinoun k pola lefta na exoun gia internet. an den exoun fraga den pezoun k etc siga siga mpenoun sto normal meros k ayto to kserw prosopika apo alous goneis.pola pedia exoun kopsei to sxoleio gia to L2 WOW ktlp.... Pan metro ariston legane oi arxaioi opios mporei na to kanei kerdismenos tha einai opios oxi kammenos .apla pragmata

25/6/08 11:03  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το φαινόμενο εξάρτησης σε οποιοδήποτε "online" παιγνίδι έχει να κάνει περισσότερο με ψυχολογικούς παράγωντες ή και γενικότερα τη δυσκολία ή και άρνηση του ατόμου να συμμετάσχει στον κοινωνικό του περίγυρο, παρά με το παιγνίδι αυτό καθ'αυτό.

25/6/08 11:47  
Anonymous Ανώνυμος said...

NOOBIES LES DEN EXW DEI POTE ATOMO NA KOLLIMENO WOW. GG, SIMERA VGAINEI TO NEW PATCH ME TA SEASON 4 KAI EINAI OI SERVER DOWN.. TO VRADY DEN MPOROUSA NA KOIMI8W APO TIN AGONIA MOU GIA TO POTE 8A KANW DOWNLOAD KAI PERASA 7:30 HOURS(MEXRI TWRA)ALLA AKOMA DEN TO UPLOADARAN.. OK NTAX EXW NA VGW APO TO SPITI 6 MONTHS(DILADI APO TOTE POU PARATISA TO SXOLEIO) KAI DINW TOSO KAIRO REAL MONEY GIA GAMECARDS, GG NTAX TO WOW EINAI WRAIO PAIXNIDI ALLA ME METRO, AFTO TO METRO ME NEVRIAZEI, DILADI ELEOS, NA MPOREIS NA FTASEIS STO MAX LVL MONO 7 CHARACTERS GTP QQ DLD, GAMW TA METRA TOUS GAMW WOW 4 EVER WOW 4 LIFE..


(Και λίγη σοβαρή ομιλία)
(Σοβαρή Ομιλία)
Γειά σας!!
(Τέλος Σοβαρής Ομιλίας)

25/6/08 12:43  
Anonymous Ανώνυμος said...

πωπω παθαμε ζημια σημερα..ηταν να βγει το patch και ακομα στημενους μας εχουνε...
παρεπιπτοντως δεν διαβασα ποτε δημιουργηθηκε το ποστ αλλα το wow πλεον εχει 10.000.000 ατομα συνδρομητες στην χειροτερη τον περιπτωσεων.περσυ πηρε βραβειο του καλυτερου MMORP και με μεγαλυτερες πωλησεις και ειχε 9.000.000 Online παιχτες.αρα φετος...υπολογιστε εσεις..

25/6/08 13:57  
Anonymous Ανώνυμος said...

αγαπητε φιλε η μονη λυση για αυτο το προβλημα....συνδρομο οπως τον λες κι εσυ, θα ελεγα οτι ειναι η πληρης αποφυγη του χρηστη αυτου απο τον Η/Υ.Δοκιμασα κι εγω ο ιδιος αυτον τον τροπο και οντως ειχε αποτελεσματα!!Θα ηθελα να ξερεις οτι και παλι υστερα απο πολλες μερες να μπεις σε αυτον τον κοσμο αλλα σε αυτο μετραει η αυτογνωσια και η λεπτομερεις αναλυση των οσων ειχες υποστει...

25/6/08 18:52  
Anonymous Ανώνυμος said...

Re file ayta pou les eine mlkies an kapoios eine eksartimenos me gaming pexnidia eine eksartimenos kai kanenas den mporei na ou pei ti 8a kanei stin zoi tou ego prosopika exo tin zoi mou tin kopela mou kai otan vrw xrono pezw kai WoW (arostia opos tin les) enw file mou an den epezan WoW oi filoi sou den 8a itan eksartimenoi me opoiodipote pexnidi p.x Pro Evolution Soccer 2008 , Age Of Conan, Comand And Conquer kai alla polla. An eise eksartimenos me to gaming tote eise eksartimenos me otidipote pexnidi pekseis.

26/6/08 17:44  
Anonymous Κωστας said...

Η αποψη μου για το πως μπορει καποιος να ξεπερασει το συνδρομο WoW ή και με οτι αλλο παιχνιδι και να παιζει ειναι να βρει καποια αλλη ασχολεια οπως εκανα εγω π.χ. Περσι επεζα ενα αλλο online game και επεζα απο το πρωι ως το βραδυ. Μετα ομως αρχισα να πηγαινω γυμναστιριο και σιγα-σιγα με ενδιεφερε πιο πολυ ποση ωρα 8α κανω εκει παρα ποσα λεφτα θα κανω στο παιχνιδι με αποτελεσμα τωρα να μην με ενδιαφερει καν τι γινεται με εκεινο το παιχνιδι.

Εδω και λιγες εωβδομαδες αρχισα WoW αλλα συνχρονος ασχολουμε και με το paintball και δεν δινω τοση σημμασια στο παιχνιδι. Επισης επιδη το πολυ pc κανει κακο και στην υγεια επιδη ασχολουμε με sport δεν παχαινω ουτε εχω οποιοδηποτε προβλημα υγειας.

Το συμπαιρασμα ειναι οτι για να ξεπερασεις το "συνδρομο WoW" ειναι προτιμοτερο να ξεκινισεις να κανεις κατι που να σου αρεσει και να μην βλεπεις συνεχεια μπροστα σου το pc και να σκεφτεσαι τα "golds" ή τα "epic items" που θα μπορουσες να πιασεις.

9/7/08 00:42  
Blogger Manos.Gavriil said...

Οποιαδήποτε πόρωση είναι προβληματική. Αν δηλαδή έπαιζε κανείς σκάκι (ξέρω άτομο που παίζει 15 ώρες την μέρα) ή μπιλιάρδο (εγώ έπαιζα 10 τη μέρα για μια περίοδο) είναι καλύτερο? Γενικά νομίζω ότι έχει να κάνει με το πόσο τα άτομα αυτά είναι επιρρεπή σε εξαρτήσεις.

6/8/08 10:10  
Anonymous Archangel Raziel said...

Re paidia exw mia trelh aporia....epeidh omws den to kovw na xanabainw edw gt vrika tyxaia ayto to blog sto google...egw hmoun pathwn WoW gia ena diasthma stamathsa kai eixa phdhxei olh thn perioxh pou menw kai pou emena...otan to xanarxisa emeina me to pouli sto xeri....exw ena Lock 52lvl undead....mhpws den aresei stis gomenes o xaraktiras mou kai den mou kathodai....plz epikoinwniste mazi mou sto msn.....

rage_of_manowar@hotmail.com

8/8/08 01:43  
Blogger Spyros ~ISSUN~ said...

Den boron na katalavo ti exete pathei olio kai epikrinete to wow xoris na to exete dokimasei esto kai mia fora , Eime 25 xronon kai pezo wow enan xrono peripou , sas pliroforo pos den exo aithistei kai aplos pezo ota gyrizo apo tin doulia mou opos tha ekana me opoiodipote paixnidi kai pezo giati mou aresei kai den anexome apo kanenan na me krinei giayto. Kapios ipe oti an den pliroseis gia gametime sou svinoun ton xaraktira… kalo tha itan na leme pragmata otan imaste 100% sigouroi giayta kathos ayto den isxuei , gia kapio diastima eixa varethei kai den agorasa xrono gia 3 mines , meta ithela na pexo kai agorasa etsi apla...Kai enoite pos protimo na vgo me tous filous para na pexo wow I opiodipote allo paixnidi , alla otan ime spiti , apo to na vlepo xazotileorasi , protimo na pezo wow kai na akouo mousiki… toso megalo koinoniko provlima einai ayto pou to xaraktirizete os syndrome?!

lv 65 Night Elf Rogue

13/8/08 14:12  
Blogger buldranes said...

Ρε παιδια εγω εχω εναν 60αρη tauren warrior,σας λεω λοιπον πω ποτε δεν καικα ιδιαιτερα με το παιχνιδι σε τετοιο σημειο που να μην θελω να βγω για καφε με τους φιλους μου και με την κοπελα μου.Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα!!!Ξερω ατομα 70 lvl full brutal ελληνες που ποτε δεν ηταν καμμενοι με το παιχνιδι.Αν καποιος θελει να καει και να γινει το wow η ζωη του αφηστε τον,δικια του επιλογη ειναι και ολοι μας πληρωνουμε τις συνεπειες αργοτερα.

10/9/08 11:59  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλή φάση!
Πάρα πολύ καλά σχόλια από σχεδόν όλους!
Παααρα πολύ καλές και καλουποστηριζόμενες οι απόψεις σας, συμφωνώ με τούς μισούς διαφωνώ με τούς άλλους μισούς :)-
Όμορφα διατυπωμένα όλα τα ... προβλήματα - λύσεις και προτάσεις σας !!!
Μόνο μία ερώτηση έχω ...
Πότε θα βγει το expantion ??? Περιμένουν 8 70άριδες να μεγαλώσουν ... :) και πρέπει να δώσουμε τροφή για να συνεχίσετε τα όμορφα σχόλια ...

11/9/08 11:33  
Anonymous Ανώνυμος said...

To WoW einai ena paixnidi pou pragmatika se e8izei. Otan arxizeis kai to paizeis mporei kai na perasoun 3 wres xwris kan na to katalaveis. Paradexomai pws exw paiksei mexri kai 5 wres sunexomenes to kalokairi. Auto omws de shmainei oti pasxw apo ena sundromo. Auto 8a tuxei na ginei 1 fora tous 2 mhnes to poly an oxi ka8olou! Otan teleiwnei o xronos paiksimatos mou mporei na perasoun kai 3 evdomades mexri na ton ananewsw... poly apla giati den "etuxe" na perasw eksw apo kapoio katasthma pou to poulaei. To na leei kapoios pws to paixnidi auto einai narkwtiko einai mega la8os. Autoi oi "aporwmenoi"/"kamenoi" tous exw dei sthn ka8hmerinh mou zwh. Otan vgainoun milane mono gia auto, isws epeidh 8ewroun pws h zwh tous mesa sto paixnidi einai "kaluterh" h kai "pio euxaristh gia autous"...
Auto vevaia einai kati to poly spanio. TO na mhn pas kan toualeta einai kati to akrws ypervoliko! Pantote kanei kaneis kapoio dialeimma anamesa sthn wra tou paiksimatos tou. Auto pou den mporw na katalavw einai giati otan oloi vgainoune milane gia thn thleorash... ti egeine sto "LOST" sto "SUrvivor" h oti vlakeia dixnei ekei. alla... auto den to leme to ksexasa einai fusiko... valte ligo mualo kai deite ta pragmata opws einai. Enas filos sas pou paizei wow apoklietai na paizei pio poly ap'oti vlepete eseis thleorash. Ksypnhste!

17/9/08 00:09  
Anonymous lock said...

pragmatika to wow eine ena game to opio se kanei na xexnas ti simbenei girw s k na afierwnese apoklistika se ayto,alla min to krinete oloi idika an den exete pexei gt to ekana k egw ayto prin to dokimasw k eine lathws,grapsate oti "eine san narkotiko" k oti "olo gia ayto milane osi pezoun" k oti zoune tin fantastiki tous zwh mesa sto game...loipon pezw 2 xronia exw 3 char 70 lvl k tha apantisw se ola ayta.to game den se trelenei an eise "sigratimeno atomo" k den liwneis oli mera {entaxei iparxoun k ayti pou liwnoyn oli mera},,to oti olo gia ayto milane oli mera den pisteyw oti isxiei,alla an katebeneis me mia parea tin opia pernas oli tin mera mazi ths k den exeis kati na peis,apo to na kathese k na koitazese me ton allo milas gia to wow pou eine kati pou se kanei na goustareis k na pernaei i wra s eyxarista,k osi pezoun me ekseresei merikous {otan lew merikous enow {200.000 atoma as poume apo to 1.000.000 pou pezei}den zoune kamia fantastiki zwh zoune tin zwh tous kanonika kai anti na bariounte oli mera k na pinoun kafe liwnoun k sto wow... tespa ayto pou exw na pw eine oti to game eine poli kalo kai to protinw se opiodipote atomo pou psaxnei ena imba game.den se kanei na bariese k pragmatika anebazei tin andrenalini s sta ipsi!:P

19/9/08 04:16  
Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω πως το αντιμετωπίζετε λανθασμένα. Είμαι και εγώ παίκτης του WOW και παίζω δύο χρόνια. Δύο ώρες την ημέρα. Έχω ζωή, έχω παιδί, έχω εργασία, οικογένεια, φίλους και όλα τα υπόλοιπα που έχει κάθε άνθρωπος. Πολλές φορές βγαίνουμε με τα φιλαράκια για καφέ και συζητάμε και για το παιχνίδι και για άλλα πράγματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως στη ζωή, όλα είναι θέμα διαχείρησης. Δεν κάνει τίποτα κακό αν δεν είναι υπερβολικό. Είναι ένα θαυμάσιο παιχνίδι που δεν το βαριέσαι εύκολα, αλλά η ζωή δεν είναι μόνο παιχνίδι. Αν χρησιμοποιήσεις τα οφέλη του και παίζεις λογικές ώρες, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο γιός μου θέλει να μου δείξει μια καινούργια ζωγραφιά, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στο παιχνίδι. Σταματώ γυρίζω και τη βλέπω. Και όχι μόνο, αλλά συζητάω μαζί του για τα χρώματα και το θέμα του.

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που αναφέρεται μιας και είμαι 38 χρονών και μπορώ να βάζω όρια στον εαυτό μου. Τα παιδιά είναι λίγο δύσκολο να βάζουν όρια. Αλλά, θυμηθείτε λίγο οι παλιοί, το Indiana Jones Atlantida στην Amiga, πόσες ώρες παίζαμε την ημέρα? Το Ports of Call και τα άλλα παιχνίδια που είχαμε στα Comodore δεν παίζαμε τις ίδιες ώρες? Καμιά φορά, ξεχνάμε τι κάναμε όταν είμασταν παιδιά και απορούμε βλέποντας τις πράξεις των δικών μας παιδιών.

Πιστεύω πως η λύση είναι μία. Όλα με μέτρο. Άλλωστε ο καθένας, τη βρίσκει όπως εκείνος επιθυμεί


Σπύρος Αντύπας

27/9/08 06:26  
Anonymous Ανώνυμος said...

den exw tin idia apopsi paidia...paizw polu kairw auto to paixnidi kai i apopsi mou einai oti i "e3artisi " pou anaferete einai kati diaforetiko...e3artisi apo auto to paixnidi pa8eneis otan den exeis tpt allo na kaneis i otan eisai adunami proswpikotita kai den mporeis na baleis protereotites sti zwi sou...

paizw mexri na me paroun til na bgoume kai panta afou teleiwsw auta prepei na kanw >dld otan den exw ti na kanw! auta apo ena 15xrono pou paizei 3 xrwnia auto to game

30/9/08 17:57  
Anonymous Ανώνυμος said...

loipon akouste kai emena arxisa na paizw to WoW edw kai ena xrono kai na pw tin alitheia itan oti kalitero exw paixei pote.Eixa na asxolitho me gomene edw kai kati xronia kai twra oi goneis m to exoune kopsei gt me theoroun exartimeno kai kathe fora p to skeftomai auto to pragma m erxetai na skotosw opoion vrw mprosta m.Paides to wow einai ena apo to kalitera online games kai auto den xwraei amfivolia gi auto twra p den to exw to thelw apegnosmena to paixnidi einai poli apaititiko dld thelei tis wres p exeis raids na pigeneis Vazeis tin ZWI s se programma analoga me ta raid auto einai to xeirotero prgma p sinidopio twra :( ...

1/10/08 16:30  
Anonymous Ανώνυμος said...

Γειά σε όλους, θα ήθελα να αφήσω και εγώ τα σχόλια μου περί του θέματος. Παρατήρησα σε γενικές γραμμές 2 αντίθετες απόψεις, είτε οτι το WoW είναι παιχνίδι που προσφέρει πολλές συναρπαστικές στιγμές στον χρήστη και είναι επιλογή του καθενός το αν και πόσο θα ασχοληθεί με αυτό, είτε οτι το παιχνίδι είναι "αρρώστια" ("σύνδρομο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο τίτλος του θέματος) και αναγκάζει τον χρήστη να προσαρμόζει τη ζωή του με βάση το πρόγραμμα του παιχνιδιού. Εγώ θα πώ οτι και οι 2 απόψεις είναι αληθινές, αλλά θέλω να σταθώ στο εξής : όλα τα ΜΜΟ αποτελούν μία σύγχρονη μορφή εξάρτησης/εθισμού ανεξάρτητα με το πόσο και πότε ασχολείται κανείς με αυτά και μπορεί να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχική υγεία (π.χ. εκρήξεις θυμού, εκδηλώσεις ζήλιας) αλλά και σωματική υγεία (οφθαλμολογικά, μυοσκελετικά, κυκλοφορικά προβλήματα) του χρήστη. Και μη μου πείτε οι υπέρμαχοι των ΜΜΟ οτι λέω υπερβολές, απλά βγάλτε τις παροπίδες και ψάξτε λίγο στο ίντερνετ διάφορα συμβάντα που συμβαίνουν εξαιτίας των ΜΜΟ κατα καιρούς και δεν βγαίνουν στην φόρα. Πολυεθνικές πλουτίζουν χάρη στην απαξίωση της χαράς της ίδιας της ζωής που τόσο απλόχερα μας έχει χαριστεί στον καθένα μας. Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα μου.
Τάσος

Υ.Γ. Ασχολήθηκα και γώ με το WoW από την έναρξη του σχεδόν και ευτυχώς εδώ και ένα χρόνο το έχω παρατήσει και κάνω ποδήλατο :P

6/10/08 16:22  
Blogger Spyros ~ISSUN~ said...

Re den boro na sas katalavo , giati epititheste sto wow kai genikotera stin diaskedasi pou protima o kathenas? Diladi i diki sas diaskedasi me ta reality , ta proinadika kai ta skyladika ine kalyteri? Aplos den borei na sas agixei o kosmos tou wow giati iste kenoi anthropoi , Eseis loipon pou iste pneymatika igiois kai zite ston kosmo tis tileoraseis kai tis koultouras tou skyladikou ypodixte mas sas parakalo ton sosto tropo diaskedasis

Xemnas - Karazhan Realm , Night Elf Rogue 70

3/11/08 13:28  
Anonymous Ανώνυμος said...

proswpika paizw wow edw kai dyo xronia, diaskedazw paizontas kai exw kai parea. H alh8eia omws einai oti pote den kolhsa toso wste na pw oti den asxoloume me tpt alllo. 8a pai3w dyo writses 4 fores thn bdomada kai auto einai olo. Shmantiko einai na mhn 8ewrei kaneis to paixnidi toso shmantiko. Yparxoun kai alla pragmata sthn zwh pio shmantika kai edw pou ta leme pio wraia. Bebaia eimai kai 40 etwn, exw zhsei se alles epoxes kai gia auto isws mporw na antimetwpizw kata auto ton tropo to game.

5/11/08 11:34  
Anonymous Ανώνυμος said...

Γεια χαρά, θα ήθελα να αναφέρω οτι το wow και κάθε ανάλογο παιχνίδι είναι μια μορφή διασκέδασης, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί, γι'αυτο μην νοιώθετε προσβεβλημένοι όσοι ασχολείστε με το wow και διαβάζεται αντίθετες απόψεις απο αυτές που περιμένατε, απλώς το μεγαλύτερο ποσοστό των online gamers είναι εθισμένοι επιβεβαιωμένα,κυρίως νεαρές ηλικίες, το αν μπορούν ορισμένοι να το δούν διαφορετικά και να μην προγραμματίζουν τη ζωή τους με βάση το παιχνίδι αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση στον κανόνα. Τέλος όσον αφορά τον τρόπο που περνάει ο καθένας τον ελεύθερο χρόνου του δεν υποδεικνύεται, αλλά δεν σημαίνει οτι κάποιος ή θα πάιζει wow ή θα βλέπει όλη μέρα tv ή θα ξημεροβραδυάζεται σε σκυλάδικα. Υπάρχουν δεκάδες άλλες ασχολίες ανάλογα με τον χαρακτήρα, την τσέπη, την παρέα του καθενός κτλ.

7/11/08 23:25  
Anonymous Ανώνυμος said...

Paizw WoW apo to Martio tou 06. Gia aytous pou asxolounte exw enan Tauren Balance Druid 80 lvl (exontas perasei k apo ta 3 spec feral, resto, balance) k enan Blood Efl Retri Paladin 77 lvl ayth th stigmh. Pote den asxoliomoun me RPG poso mallon me MMO. Ola kskeninhsan apo th parea. Oloi apo thn kontinh mou parea epaisan WoW etsi ksekinhsa k egw. Perasa megales periodous xwris na paizw. Epiasa ton eayto mou xwris na to katalavw na vlepw eidhseis twn 20:00 meta na gyrnaw to mati mou sth TV k na exei thlemarketing xwris na to katalavw. Sigoura einai e8istiko gia pollous logous. Alla otan exeis kati na se "travaei" apo ekei den paizei provlhma. To provlhma eggeitai otan exeis mia katestramenh zwh pou den eisai ikanopoihmenos k h eykolh lysh einai anti na th ftiakseis (h toulax na exeis thn pseydais8hsh oti prospa8hses) na ftiakseis mia dikh sou enallaktikh pragmatikothta k na xw8eis ekei kanontas pragmata pou den boreis na kaneis sth RL (Real Life) opws symvainei k me polla narkwtika h alles psyxotropes ousies. Den 8a parw 8esh na pw oute stamathste to WoW oute kahte. O ka8enas dialegei to dromo tou...

24/12/08 07:54  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πως μπορέίς να θεραπεύσεις κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει ότι πάσχει? Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι στερούνται φαντασίας και ενδιαφερόντων και γεμίζουν τη ζωή τους με ατελείωτες ώρες "απόλυτης ουτοπίας"...βιώνωντας τη μέρα ως ένα blood elf ας πούμε. Είναι γελοίο αν σκεφτεί κανείς πως η ζωή του καθενός μπορεί να είναι από ελάχιστη, σύντομη, μικρής ή μακράς διαρκείας και όμως να αφιερώνει ακόμη και 12 ώρες στο παιχνίδι....κι ως ανθρώπινο υπαρκτό όν να ζεί μόνο τη μισή μέρα και κατά συνέπεια όλα μειώνοναι στο μισό: διαπροσωπικές σχέσεις, σκέψεις, ύπνος, ξεκούραση, ζωή! Εύχομαι σε όλους εσάς τους gammers να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα και τότε θα δείτε πως χάνετε πολλά περισσότερα από εκείνα που νομίζετε πως κερδίζετε...

8/1/09 14:51  
Anonymous Warlock 80 said...

To WoW kai h eksartisi apo afto einai opws ka8e eidous eksarthsh pou mporei na exei ena adynamo atomo..Paikse alla me metro..Sto katw katw an sou aresoun to games 8a paikseis eite WoW eite Crysis eite farcry eite Fear eite call of duty..To idio kai to afto!!
Opoioi to vlepoun san defteri zwh kai oxi san diaskedasi exoun problhmna! An pali eisai apo tous adynamous, psakse apo to paixnidi mono afta pou se en8ousiazoun, dld mhn ka8esai me tis wres xazevontas..
Apo thn proswpiki mou empeiria omologw oti perasa mia periodo exartisis pou eixa xasei ton elegxo alla meta eipa "XALARA RE"..Pote omws den prepei na antikatastisoume tin koinwnikes synanastrofes me opoiodhpote paixnidi..Gia aftous pou kseroun: Kalytera filise 'h mila se mia real gkomena para "/w elfina /kiss" ...egw pleon mpainw mono se programmatismena raids (2-3 fores thn evdomada) kai tipota allo..

Warlock -->Echoes of Doom

21/1/09 11:56  
Anonymous Ανώνυμος said...

Kαλησπέρα
Θελω αμεσα να μιλήσουμε για το συνδρομο αυτο...στειλε μου ενα mail amixopoulou@hotmail.com

20/2/09 12:32  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ ΑYΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΩ "ΠΟΡΩΘΕΙ".


ΑΝΤΡΕΑΣ, 80LVL DEATHKNIGHT

20/3/09 11:52  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλησπέρα στο κοινό. Συγχαρητήρια για το Post!
Και εγώ ένας λάτρης του παιχνιδιού σε ακραίο σημείο σχετικά, μέχρι που κατάλαβα πόσο πολύτιμο χρόνο έχασε όσο "καιγόμουν" μέσ' το σπίτι εξαιτίας του "ιού WoW"! Την αρρώστια μου μπόρεσα να την ξεπεράσω μόνο όταν ένας Hacker παραβίασε το Account μου και μου διέλυσε εντελώς τον παίκτη μου. Όσο καιρό περίμενα την εταιρεία να με βοηθήσει να το ανακτήσω έκανα σκέψεις και κατάλαβα το τεράστιο πρόβλημα που είχα! Αμέσως ετοιμάστηκα, βγήκα έξω και συνάντησα φίλους και φίλες. Με αυτό τον τρόπο σύγκρινα αυτές τις δύο χαρές. Τη μία την χαρά του WoW και την άλλη την χαρά της παρέας. Τότε κατάλαβα την έννοια της χαράς με την παρέα και μετά την άρρωστη ευχαρίστηση που μου 'δινε το WoW! Τελικά το Account το πήρα πίσω και χάρης αυτόν τον Hacker άρχισα να παίζω από εκεί και πέρα συνειδητά με όριο.

ΥΓ: Έβαλα και καινούργια Anti-Spyware καθώς και Firewall :)

31/3/09 20:22  
Anonymous Ανώνυμος said...

eimai 12 xronon kai pao ekti
sti ta6i mou iparxoun poli pou to pezoun auto kai exoun kolisei gia ta kala...alos mou lei oti epeze 12ores kai alos oti ponaei h kilia tou epidi me to pexnidi dn efage tpt...trexa gireue vevaia otan eimaste mikra lene oi aloi oti a goneis dn exoun kai tetia vlakies mia xara eikogenia exoun...!!!
(toulaxiston etc vlepo) auto to dimosieuma to 8eoro katapliktiko kai 8a tous to steilo mpas kai doun ta xalia tous...!!!dn leo kai ego ka8omai ores sto pc
ala milontas msn...!!!
kai me pedia tis ilikias mou...!!!
pos mporoun ta pedia kai tonizo ta pedia na voi8i8oun? h esto na tous po kati ego???
sas euxaristo poli ...!!!

22/4/09 01:09  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ φίλε η συμπεριφορά και η προσωπικότητα του κάθε παιδιού διαμορφώνεται πρώτα μέσα στα πλαίσια της οικογένειας και έπειτα στο σχολείο και στο φιλικό περιβάλλον, επομένως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, παρόλαυτά μπορείς με ευγενικό τρόπο να τους ζητάς να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί σαν παρέα, να συμμετέχετε σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλήματα, βόλτες, ποδήλατο, επιτραπέζια παιχνίδια, συζητήσεις, διάβασμα κτλ. Σίγουρα αν επιμένεις θα τους επηρεάσεις, προσοχή χωρίς ποτέ μα ποτέ να τους προσβάλλεις με τα λόγια ή τις πράξεις σου! Τονίζω όμως οτι τον πρώτο λόγο έχει η οικογένεια, οι γονείς πρέπει να "επιβάλλουν" μέτρα και σταθμά στα παιδιά τους και να τους ενημερώνουν συνεχώς για το καλό τους στην εξέλιξη της ζωής τους.

Φιλικά Τάσος,

Σας παρακαλώ προσπαθείτε να γράφετε στα Ελληνικά!

22/5/09 14:00  
Blogger r1-bAriA said...

kala katarxas gia na pianetai tetoies suzhthseis pisw apo pc dn thn paleuetai.ta mmorpg games einai games gia kapsimo apla no skill skotonis terata k xerese to 8eoris aggaria ala to kaneis ite giati 8es na anebeis me tin parea s lvl ite giati 8es na kobeis atoma k na nio8is oti exis "eksusia" k an kanis parea me atoma p mono lionun tote kolas k ec dn exun stoxo k se trabane sto kapsimo o ka8enas diasekdazi opos gustari ala to erotima dn ine "narkotika i wow " prepei na kaneis kati p gemizei esena kai na min eksipireteis simferoda allwn exi katadisi aidia to game ine gia diaskedasi otan kapioi to paramiazun me real life tote kati dn tous aresei sti zoi tus k auto dn simenei oti prepei na to riksun i sta narkotika i sto wow k mlkies p lete apla na kanun ti zoi tus opos ti 8elun
R1-bAriA
O PAOK EXW TRELA Mesa STO MIALOOOOOOOOOO

12/6/09 21:06  
Blogger r1-bAriA said...

EPISIS BLEPW OTI KANATE 999999 O KaTHENAS STO IDIO THEMA AN AUTO EINAI TO PROB STI ZOI SAS EISTE 0.
R1-bAriA

12/6/09 21:10  
Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με τα περισσότερα απ' αυτά που αναφέρεις R1-bAriA αν και δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά πάνω κάτω επαναλαμβάνεις τα όσα αναφέροντε ήδη στη συζήτηση.
Όσον αφορά το ότι κάποιοι συζητάμε το θέμα "πίσω απο το pc μας" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες είναι διότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά έστω και λίγο για κάποιες αρνητικές καταστάσεις που μας περιβάλλουν και ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να βοηθήσουμε είναι μέσω του η/υ μας.

ΥΓ Πάντως 999999 σχόλια ο καθένας δεν έκανε κανείς σε καμμία περίπτωση...

17/6/09 10:49  
Blogger Zimrafel said...

proswpika asxoloume me video games apo mikrh milame gia 9 xronwn.
exe megalwsei me zelda banjo kazooie , donkey kong gia snes kai allous klassikous titlous opws kai enoeitai Final fantasy ta opoia gia mena apoteloun enan thysauro apo apopsh kai diaskedashs kai synaisthimatismou kai texnhs...opoios exei asxolithei tha katalavei.
eftase h wra pou asxolithika ki egw opws htan epomeno sthn ekseliktikh poreia ws videogame kid, me to lineage2 arxika kai me wow argotera.
de borw na pw oti hmoun se thesh na to elegxw. apeires wres kapsimo kai ateleiwto xasimo xronou.
meta apo 3 xronia kapsimatos (ksekinise apo to lykeio) ta parathsa gia na strwthw na perasw sth sxolh mou.
Doksa ton Theo egine. to kapsimo omws synexistike vevaia oxi ston ypermetro vathmo tou prin alla kai pali. Kapsimo sthn telikh einai kai mono auth h skepsh oti theleis na beis sto game na paikseis.theleis kegesai to skeutesai! einai ethismos pragmatika.
Parola auta, yparxei mia lysh opws adilmvanomai exodas pada adalaksei apopseis praktikhs efarmoghs. An den beis sto tripaki na kaneis TOP ton xarakthra, dld na kynhgas to doloma ths etairias, kai paizeis gia na xalarwneis me to paso sou kai me kana 2 filarakia, tote borei na einai ena poly diaskedastiko meso. To thema einai na boreis. Gnwrizw 1<--- mono atomo pou sigoura afou parathse to kapsimo paizei etsi.
alla to thema einai ti ginetai me th pleiopshfia ypothetw. Ti na pw paidia. Apolamvanw na paizw Rpgs kai WoW. Alla otan ksepernaw ta oria niwthw asxima giati kserw pws kanw kati lathos. Opote katalhgw sto syberasma pws einai thema autoelegxou kai issoropias. ara apofashs kai proteraiothtwn...

10/7/09 03:14  
Anonymous Ανώνυμος said...

to problima ine stis mikres ilikies kai oxi stous megalous egw ime 28 xronon pezw 4 xronia wow exw magazi pao stin doulia bgeno ekso kai otan katso na pekso pezw to poli kana 2 ores kai meta bgeno den kolao stin arxi ixa kolisi kai egw alla meta apo kero to bare8ika ase ola ta games ta bare8ika to problima ine i gonis na min ma8enoun ta pedia tous apo mikra na exoun ipologisti kai ka8onte me tis ores sto pc kai ola kobonte ama ixa gio kai ka8otan oli mera sto pc aplos 8a eperna to pc kai 8a to petousa apo to para8iro kai den pai na fonazei oso 8eli na ma8i na katalabeni poso prepi na peksi ante to poli kai 3 ores alla oxi 10 ores ka8e mera kai liges ebala. telos panton egw nomizo ftene i gonis kanis allos.

3/11/09 15:44  
Anonymous Ανώνυμος said...

Το wow είναι απλώς ένα παιχνίδι. Και όπως ισχύει σε όλα τα παιχνίδια το πόσο καλός θα γίνεις και το πόσο θες να ασχοληθείς με αυτό είναι στο χέρι του καθενός. Στο τάβλι και στο σκάκι υπάρχει κόσμος που παίζει ατελείωτες ώρες. Ίσως κάποιοι πούν ότι με αυτά τα παιχνίδια υπάρχει προσωπική επαφή και άρα κοινωνικοποίηση. Ως ένα σημείο θα συμφωνήσω. Από την άλλη πολλά χόμπυ αλλά και παιχνίδια περιλαμβάνουν μη προσωπικές επαφές με άλλους ανθρώπους όπως η πασέντζα, ο μοντελισμός, το διάβασμα, η μουσική, η τηλεόραση, ο κινημάτογράφος και πάρα πολλά άλλα. Εδώ υπάρχει κόσμος που λιώνει στο facebook και οι περισσότεροι το θεωρούν φυσιολογικό. Ή μήπως φυσιολογικό θεωρείται ότι είναι στα πλαίσια του ρεαλιστικού? Τότε και η τηλεόραση, το σινεμά, το βιβλίο και κάθε παρόμοιου είδους συμβάν θα πρέπει να θεωρείται μη φυσιολογικό. Επίσης για κάποιους θεωρείται μη φυσιολογικό το να κάθεσαι σπίτι και να ακούς μουσική με τις ώρες (Παρεπιπτόντος το wow έχει πολύ κάλη μουσική). Σε όλα τα χόμπυ ασχολούμαστε γιατί μας αρέσουν. Δεν έχει τίποτα κακό αυτό. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί 10 ώρες την μέρα σίγουρα ξέρει ότι θυσιάζει πολλά απο άλλα πράγματα αλλά αυτό είναι γενικώς κανόνας για όλα.
Παίζω αρκετό καιρό WoW αλλά σε κανένα σημείο δεν έχω εθιστεί. Χαλαρά που λέμε.

Πότε βγαίνει το Cataclysm είπαμε??;-)

18/1/10 15:26  
Anonymous Ανώνυμος said...

Kalispera, padia....

Kai go ekana prosfata DELETE ολους τους χαρακτηρες μου, εσκισα CD , τα παντα...

Ειχα 2 τοοns ΤΟΥΜΠΑΝΟ με gear score 6200+ , 1st in realm ICC10 Lich King Kill, και ειμουν σε δυνατο ευρωπαικο GUILD, αν και casual εγω για τα δεδομενα του guild aυτου.

Ειμαι 40 χρονον , παντρεμενος με παιδακι, και εχω σκασει και λεφτα πολλα για να αγορασω gold καποιες φορες.

ΚΑΙ ΓΟ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΞΕΡΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΡΑΙΔ 2-3 φορες τη βδομαδα.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΑΝ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ...

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΝΑ ΠΕΞΩ ΜΙΣΗ ΩΡΑ RANDOM, ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ FROST EMBLEMS.

Α ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΙ ΤΟ ΣΚ,,, ΧΜΜ ΑΜΑ ΠΑΩ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ EMBLEMS MOY, ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ 4χ Τ10, θα πεσω απο το τοπ5 του guild.

BRHKA THN YGEIA MOY TVRA!!!

NEVER AGAIN MMORPG. Antε κανα starcraft2 OFLINE !!!!

CHEERS...

1/3/10 21:44  
Anonymous Ανώνυμος said...

guys i dikia m apopsi einai apli....
to WOW sou pernei tin psixi mono an den to xiristeis swsta... prepei o ka8enas mas na paizei ALLA me metro...egw prosopika paizw gia plaka apo ligo kai den exw kanena simptoma apo ton sindromo WOW gt polu apla 3erw na xirizome ton eauto mou...

euxaristw kai pistebw na boi8isa merika e8ismena atoma... :-)
apo: Stain

21/6/10 23:44  
Anonymous bloodkingg said...

Egw paidia to mono p 3erw einai otito game me diaskedazi kai otan eimai spiti m kai varieme tin zwi m ekei mesa kai to protimo apo to na ka8omai na koitaw ton toixo kai idietera otan vgenw e3w me tin parea m ka8omaste ligo sto net rixnoume ligo gelio me to wow kai pername gamata meta vgenoume e3w kai sizitame gia to wow kai kanoume malakioules mia xara einai........


Twra autoi p e8izode kako diko tous kanoun egw dn eimai e8ismenos opws poloi nmzoun apla goustarw trela to game kai to pezei kai i parea m

sone,bloodkingg

22/6/10 02:00  
Anonymous bloodking,paladin 80lvl twilight hammer said...

Lpn egw pisteuw oti auta einai blakies to wow kai ta games einai to pws pernaei kapoios ton xrono tou dn einai i zwh tou...twra ston oro e3artisi kanete la8os gt autoi p to pa8enoun auto apla dn exoun alles asxolies kai adunami prosopikotita opws eipe kai ena palikari sta parapanw comments...

23/6/10 02:32  
Anonymous Ανώνυμος said...

apo tote pou xekinise to wow, o antras mou xekinise na paizei! Borei na exoyn perasei kai 5 xronia twra kapsimatos. Epaize stin douleia tou kai sto spiti meta, edw kai 2 xronia anoixame ena net cafe, kai pezei oli mera. Den dinei simasia se tpt allo para mono sto na sinexisei na pezei. Akoma kai ta paidia mou exoun xekinisei edw kai 3 xronia, alla oxi toso poli kollimena. Sinexeia milagan kai milane gi auto, oi treis tous exoun na poune mono gia to paixnidi kai tpt allo. Omos to megalitero provlima to exei o antras mou, me ta paidia den exw idiaitero provlima, 8a tous parw kai 8a pame gia banio sti 8alassa, 8a pame stin plateia na paixoune klp ... o antras mou omws den 8elei na kanei tpt allo ektos apo to na paizei. Ton Ianouario loipon pou mas perase, eftiaxa ki egw mia paixtria, gia na boresw na ton katalavw, na katalavw diladi gia pion logo paizei toses wres, ka8ws kai na katalavainw giati pragma milane, giati xrisimopoiousan orous mesa apo to wow pou egw toulaxiston den katalavaina. H paixtria mou telika egine 80 lvl, perito na sas pw oti o antras mou eixe trela8ei apo ti xara tou, giati profanws 8a kolaga ki egw kai den 8a ton epriza na min paizei oli mera kai na kanoume kai kapia pragmata mazi, kai sinexizei na einai active, paizw sxedon 6-8 wres tin evdomada. Den borw na paixsw parapanw, 8elw na kanw ki alla pragmata, opws na diavasw ena vivlio, na paw gia banio sti 8alasa, na kanw tis doulies tou spitiou mou, na paixw me ta paidia mou, na mageirepsw, kai tosa alla pou exw stin pragmatiki mou zwi, kai niw8w oti einai anagaia na ginoun. Ola auta loipon ta anagaia, ta kanw moni mou, xwris tin voi8eia tou antra mou, o opoios to mono pou kanei einai na paizei wow. Fysika mia ekdromi den borw na paw moni mou me ta paidia, giati auto pou mou lene einai oti 8a eimaste monoi mas kai den 8a einai ki o babas mazi mas ... Den exw kanena provlima me tous gamers, alla oute kai me to wow, isa isa pou mou aresei na eimai in kai na borw na milisw kai me tous neous pou erxontai sto magazi mas gia na paixoun to idio i paromoia paixnidia. Omws pragmatika, o monos kammenos pou sinantisa stin zwi mou einai o antras mou, kanenas allos, akoma kai ta paidia mou kai ta paidia pou erxontai sto net, exoun kai kanoun kai alla pragmata sti zwi tous. Peste mou loipon ?pou eftaixa stin zwi ... ?pou den prospa8isa poli ... ki o allos einai toso kamenos, kai den leei na xekolisei me tpt? Akoma kai ta vradia paizei, mexri na kleisoun ta matia tou.
L..

19/8/10 12:06  
Anonymous Ανώνυμος said...

Imun kai ego enas apo tous xristes tou wow, epeza tromera fanatika gia 4 sinexomena xronia, stamatisa gia ligo otan edina panelinies ke to xanarxisa otan teliosa, patontas /played se kathenan apo tus pektes mu ixa peripu 250 days played athrisma olon ton pekton mu sxedon 1 olokliros xronos na kathome stin karekla ke na min kano tpt alo apto na pezo wow, mu arese i apopsi tu xristi Erich Zann, o kathenas exi eleftheri apopsi ke nootropia, gia ti diki tu nootropia to na ine kapios ston psifiako kosmo den ine kati to kako gia ton perisoteron ipolipon i nootropia afti ine lathos, sevastes ke i dio apopsis, prostoparon ime 5 mines 6 meres ke 4 ores 'stegnos' apo to wow arxisa ke diavazo elpizo oti tha peraso mathimata epitelus axioprepos, gnorisa gamatus anthropus pu mu edixan endiaferon ke xerome na vgeno apto spiti na pigeno sxoli na tus sinadao, iparxun stigmes pu thelo na meno monos exontas tin tasi na xanarxiso ala to katapolemo den nomizo afto to sinesthima na stamatisi to ameso melon ala to elpizo.......... Neuma-mage sylvanas

21/12/11 22:12  
Anonymous Ανώνυμος said...

Έχω πολλά χρόνια σχέση με έναν άνθρωπο που θα παντρευτούμε σε λίγο καιρό. Παίζει WoW, δε νομίζω ότι ειναι φανατικός παίκτης, αλλά αφιερώνει, κατά τη γνώμη μου, υπερβολικά πολλές ώρες από τον ελεύθερό του χρόνο! Ενώ μέχρι τώρα ήμουν ok με το να παίζει WoW, αυτή τη στιγμή "βράζω" από τα νεύρα μου και την υπερένταση που μου έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό. Έρχεται από τη δουλειά, ξεντύνεται, και ανοίγει κατευθείαν τον υπολογιστή για να παίξει. Τρώμε μεσημεριανό με το WoW ανοιχτό, και μερικές φορές εγώ τρώω στο τραπέζι κι εκείνος μπροστά από την οθόνη με γυρισμένη την πλάτη προς εμένα μην πάει και χάσει χρόνο από το παιχνίδι του. Σχεδόν κάθε μέρα, τον τελευταίο καιρό, παίζει από τη στιγμή που έρχεται από τη δουλειά μέχρι να νυστάξει και τότε πέφτει για ύπνο και κοιμάται λιγότερο από 8ωρο ενώ η δουλειά του είναι πολύ κουραστική και απαιτητική. Επίσης, δεν ξέρω αν είναι λόγω του παιχνιδιού, αλλά τελευταία όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο παραμελεί τον εαυτό του, την υγεία του και την εξωτερική του εμφάνιση. Του επιστώ την προσοχή λες και έχω να κάνω με 5χρονο εκείνη τη στιγμή, αλλά δε δίνει σημασία και βγαίνω εγώ η κακιά και η περίεργη της υπόθεσης. Σήμερα είμαι τόσο εκνευρισμένη και στεναχωρημένη που δεν του μιλάω για να μην τσακωθώ. Έχει ρεπό σήμερα, οπότε τον ρώτησα τι έχει το πρόγραμα για σήμερα, μου είπε "τίποτα", του λέω "δε θες να κάνουμε κάτι μαζί; να δούμε καμία ταινία π.χ. ή κάτι άλλο;" και μου απάντησε πως βαριέται να βλέπει ταινίες. Εάν τα πράγματα έχουν γίνει έτσι λίγο καιρό πριν από το γαμό, τότε μετά το γάμο φοβάμαι ότι θα βγει εκτός ελέγχου το πράγμα. Ενώ σε όλα τα άλλα θέματα της σχέσης μας τόσα χρόνια ήταν πάρα πολύ καλά, τους τελευταίους 2 μήνες σκέφτομαι μέχρι και να χωρίσω. Δεν ξέρω τι να κάνω, πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας. Θα το εκτιμούσα πολύ.

1/9/12 11:29  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home